Laiklik için mücadele çağrısı yapanlara 3 yıl hapis istemi

Reina Katliamı sonrasında laiklik için mücadele çağrısı yaptıkları için tutuklananlara hapis isteniyor.

Laiklik için mücadele çağrısı yapanlara 3 yıl hapis istemi

Geçtiğimiz yılbaşı günü Reina’da gerçekleşen ve IŞİD’in üstlendiği katliam sonrasında laiklik için mücadele çağrısı yaptıkları için tutuklanan Halkevi üyelerinin 3 yıl hapsi isteniyor.

Okmeydanı’nda bir kahvehaneye girerek laiklik için mücadele çağrısı yapan Halkevi üyelerine “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Laiklik için mücadele çağrısının suç ilan edilmeye çalışıldığı olayla ilgili iddianamede skandal ifadeler yer alıyor. Hazırlanan iddianamede geçen ifadeler şu şekilde:

“Her ne kadar terör örgütü IŞİD’e yönelik beyanlarda bulunulduğu ancak konuşmanın sonlarında ise ’gericilerden, faşistlerden, başkanlık sevdalılarından hesap sormaya çağırıyoruz’ denmek suretiyle sosyal demokrat yapıya sahip olan insanları, muhafazakar ve milliyetçi görüşe sahip insanlara karşı kışkırttığı, sosyal paylaşım sitelerinde, farklı halk kitleleri arasında gerilime ve ciddi tartışmalara sebebiyet verdiği, bu nedenlerle suçun yasal unsurlarının oluştuğu”