KYB'nin Ankara ofisine kapatma kararı

Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) Türkiye Temsilcisi, ofislerini kapatıp Türkiye'den ayrılmalarının bildirildiğini söyledi.

KYB'nin Ankara ofisine kapatma kararı

IKBY’de Eylül ayında yapılması planlanan bağımsızlık referandumuyla ilgili tartışmalar sürerken, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) Türkiye Temsilcisi Behroz Gelali, ofislerini kapatıp Türkiye’den ayrılmalarının bildirildiğini söyledi.

Süleymaniye’ye döndükten sonra basın toplantısı düzenleyen Gelali, Ankara’daki ofislerinin kapatılmasına ilişkin Rudaw‘a bilgi verdi.

Habere göre, 17 yıldır KYB’nin Türkiye Temsilciliğini yürüten Gelali, “Ben Türkiye’de Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin ve Sayın Mam Celal’in (Talabani) temsilcisiydim. Uzun süre orada iyi işler yaptık” dedi. Gelali, 17 yıl boyunca birçok kez ‘siyasi kriz’ yaşandığını ancak işlerin hiçbir zaman bu raddeye varmadığını ifade etti.

Ankara ofisinin kapatılması hakkında Gelali, “Geçtiğimiz süre zarfında Süleymaniye’de, KYB’yle ilgisi olmayan siyasi bir kriz yaşandı. Daha çok kendi hatalarıydı. KYB bölgesinde yaşanan bir olay nedeniyle birkaç gün önce Dışişleri Bakanlığı, güvenlik kurumlarındaki siyasetle ilgili rahatsızlıklarını ilettiler. Bu da KYB’nin Ankara’daki ofisinin kapatılmasına kadar vardı. Bizden 3 gün içinde ofisi kapatmamızı istediler” bilgisini paylaştı.

Gelali  “Sorun çözülene kadar ofisin kapalı olmasını istediler. Ailem ve çocuklarımla dönmekten mutluyum” ifadesini kullandı.