Kuzey Marmara Otoyolu için üç ilde acele kamulaştırma kararı

Bakanlar Kurulu, Kuzey Marmara Otoyolu için acele kamulaştırma kararı aldı.

Kuzey Marmara Otoyolu için üç ilde acele kamulaştırma kararı

Üçüncü Boğaz Köprüsü’nün Anadolu ve Avrupa yakasındaki uzantısı olan Kuzey Marmara Otoyolu için Bakanlar Kurulu tarafından acele kamulaştırma kararı verildiği öğrenildi.

Özellikle İstanbul’un kuzeyindeki ormanlar ve su kaynaklarına zarar vererek inşa edildiği bilinen Üçüncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun bu genleşme hamlesi ile birlikte hangi doğal kaynaklara zarar vereceği ise belirsiz.

İstanbul, Kocaeli, Sakarya

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’nın bazı ilçelerinde acele kamulaştırma yapılacak.

Bakanlar Kurulu’nun, “Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi kapsamında bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkındaki kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre, söz konusu proje için İstanbul’un Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Sultangazi, Eyüp, Şile, Pendik, Tuzla ilçeleri ile Kocaeli’nin İzmit, Körfez, Derince, Kartepe ve Sakarya’nın Adapazarı, Akyazı, Hendek ilçelerindeki bazı parseller kamulaştırılacak.