Kuveyt'te İran ve Hizbullah'a yönelik 12 tutuklama

Kuveyt’li yetkililer düzenledikleri baskınla, İran Devrim Muhafızları ve Lübnan Hizbullahı ile bağlantılı olduğunu düşündükleri 12 kişiyi tutukladı. Yakalanan 12 kişinin de içinde bulunduğu 26 kişilik bir grup, Kuveyt Yüksek Mahkemesi tarafından hapis cezasına çarptırılmış ancak teslim olmadıkları için polis tarafından arama başlatılmıştı. Bir haftalık arama çalışmasının ardından 12 kişi yakalandı. Kuveytli yetkililerin yaptığı açıklamaya göre... View Article

Kuveyt'te İran ve Hizbullah'a yönelik 12 tutuklama

Kuveyt’li yetkililer düzenledikleri baskınla, İran Devrim Muhafızları ve Lübnan Hizbullahı ile bağlantılı olduğunu düşündükleri 12 kişiyi tutukladı.

Yakalanan 12 kişinin de içinde bulunduğu 26 kişilik bir grup, Kuveyt Yüksek Mahkemesi tarafından hapis cezasına çarptırılmış ancak teslim olmadıkları için polis tarafından arama başlatılmıştı. Bir haftalık arama çalışmasının ardından 12 kişi yakalandı.

Kuveytli yetkililerin yaptığı açıklamaya göre 2015 yılında deşifre olan 26 kişilik grup ülkede terörist saldırılar planlıyordu ve bu kişiler İran ile bağlantılı. Kuveyt, 26 kişilik gizli hücrenin İran ile bağlantılı olduğunu düşündüğü için geçtiğimiz aylarda İranlı 15 diplomata sınır dışı etmişti.

Bölgede emperyalizmin ve cihatçı terörün en büyük işbirlikçisi Suudi Arabistan devleti ile Kuveyt’in yakın ilişkileri olduğu biliniyor.