Kurtulmuş'tan göz göre göre yalan: Erdoğan 'Hayır' oyu verenleri hedef almamış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'tan göz göre göre yalan: Erdoğan 'Hayır' oyu verenleri hedef almamış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözlerini düzeltmeye çalıştı.

Kurtulmuş, başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere ‘Evet’ cephesinin ‘Hayır’ oyu kullanacaklara yönelik ‘terör’ ve ‘darbe’ ithamlarına ilişkin “Söylenen çok nettir. Türkiye’de bazı terör örgütleri hayır çıkması için elinden geleni yapıyor. Buradan tüm hayır diyenlerin terörist olduğu gibi bir anlam çıkmaz” ifadelerini kullandı.

Oysa Erdoğan daha dünkü açıklamasında, “‘Hayır’ diyenlerin konumu, 15 Temmuz’un yanında yer almaktadır. Bunu kimse sağa sola çekmesin” diye konuşmuştu.

Kurtulmuş’un açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:

Fırat Kalkanı

“Bu operasyonların Türkiye’nin ulusal güvenlik ihtiyacının bir parçasıdır. DEAŞ ve PKK/PYD Kuzey Suriye’de faaliyet gösterdi, göstermeye devam ediyor. Cerablus’ta başlayan operasyon El Bab’a kadar uzandı. ÖSO’nun zaferiyle bu operasyonun sonuçlanacağını görüyoruz. Bunun arkasından ABD ile Türkiye arasında bir mutabakat vardı. PYG/YPG unsurları Münbiç’in doğusuna çekilecekti. Bunu bekliyoruz. Türkiye’nin ulusal güvenliğini sağlayacak adımların atılması için hareket ediliyoruz. Türkiye, uluslararası koalisyonla belirli bir mutabakat oluşursa, hem Münbiç, hem Rakka’nın temizlenmesi konusunda adım atabilir. Türkiye hem Rakka’dan IŞİD’in temizlenmesi, PYD/YPG unsunlarının yerleştirilmemesi için adım atılabilir. Bunu önümüzdeki günler belirleyecektir

“Hayır demek…”

Türkiye’nin böyle bir konjektürde referanduma gidiyor olması Türkiye demokrasisi açısından bir kazançtır. Dolayısıyla bu kampanyada hayır diyenlerde olacak, evet diyenlerde.

Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan öyle söylememişlerdir. Kandilden hayır kampanyasını destekleyen açıklamalarını görüyoruz. Yine FETÖ’cüler hayır çıkması için elinden geleni yapıyorlar. Buradan hareketle bütün hayırcıları terörist ilan edemeyiz. Söylenen çok nettir. Türkiye’de bazı terör örgütleri hayır çıkması için elinden geleni yapıyor. Buradan tüm hayır diyenlerin terörist olduğu gibi bir anlam çıkmaz. Tekrar ediyorum. Hayır demek teröre destek anlamına gelmiyor.

İhraç edilen akademisyenler

Biliyorsunuz, KHK’lerde yanlışlıklar varsa, bunun nasıl düzeltileceğine ilişkin yasal makanizmamız var. O müracatlarla sonuç alınabilir.
Bu müracatlar hızla kuruluyor. Bu AYM’nin de yükünü azaltacak. Bununla ilgili yapı oluşuyor. İlgili bakanlıklar bu kurula temsilci verecek. Kuşkulu ihraçlar varsa bunlarla ilgili adım atılacak.

Referandum kampanyasının başındayız. Evetler ciddi manada önde görünüyor. Kampanya ilerledikçe evet sonucu yükselecek. Biz anketleri çok iyi kullanan bir partiyiz. İnanıyorum ki şenlik içinde kampanya yapacağız.