Kuran kursuna çevrilen okulda şeriat eğitimi: Öğretmenlerin yüzleri görünmüyor!

İstanbul'da yaz dönemi boyunca Kuran Kursu'na çevrilen bir ortaokulda şeriat eğitimi verildiği ortaya çıktı.

Kuran kursuna çevrilen okulda şeriat eğitimi: Öğretmenlerin yüzleri görünmüyor!

İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı Sultançiftliği’nde bulunan Orgeneral Eşref Bitlis Ortaokulu yaz dönemi boyunca Hayrat Vakfı isimli Nurcu derneğe verilerek Kuran kursuna çevrildi. Dernekte çoğu kara çarşaf giyen kadın ‘öğretmen’lerin öğrencilere şeriat esaslarına göre eğitim verdiği ortaya çıktı.

Okulda yaz tatili döneminde Kuran kursu açılacağı Mayıs ayında okulda asılan afişlerle duyuruldu. Okullar kapanır kapanmaz ise Kuran kursu faaliyete başladı.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar‘ın haberine göre birinci sınıf öğrencilerinin dahi yer aldığı kursta, kız ve erkek öğrencilerin sınıfları ayrıldı. Sabah 10.30’da başlayan kurs saat 12.30’da sona eriyor.

SMS’le para istediler

Geçen haftalarda ise kurs yönetiminin velilere skandal bir mesaj attığı ortaya çıktı. Velilerden mesaj yoluyla para istediği belirtilen kurs yönetiminin, “Sayın Veli, Hayrat Vakfi Kur’an Kursumuz tamamen ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Fakat okul idaresi hizmetli ücretini (2.200 TL) kursumuzdan talep ettiğinden her öğrenci için yarın 20 TL göndermenizi rica ediyoruz” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

“Yüzünü çok merak ediyordum ama…”

Kursa misafir öğrenci olarak katılan 12 yaşındaki bir öğrenci, öğretmenlerin bir çoğunun çarşaf giyindiğini, yüzlerini dahi kapadığını söyleyerek “Bize ders veren öğretmenin sadece gözleri gözüküyordu. Elleri de siyah eldivenle kapalıydı. Yüzünü çok merak ediyordum. Ama bir türlü göremedim” dedi. Kuran kursuna başlarda düzenli olarak katılan henüz 8 yaşındaki bir başka öğrenci de derslerde Kuran öğretildiğini aktararak, “Öğretmenimiz erkeklerle konuşmamız gerektiğini, onlara asla güvenmemiz gerektiğini söylüyor. Zaten sınıflarımız ayrı. Erkekleri görmüyoruz” diye konuştu.

Hocaları görünce dehşete kapıldım

Çocuğun annesi ise şunları anlattı: “Çocuğumun dinini öğrenecek olması güzel bir fikir gibi geldi. Ders içeriklerini öğrendikten sonra çocuğumu kursa göndermeme kararı verdim. Hocaları görünce ise dehşete kapıldım. Giydikleri çarşaflar ürkütücü, çocuğumu etkiliyorlardı. Beyni yıkanan çocuklar, gençler radikal örgütlere katılıyorlar. Bu tarz kursların önüne geçilmeli.”

Velilerden istenen paraya değinen anne “Mesajla para istiyorlar. Ben o paranın kime gideceğini nerden bileceğim” diye konuştu. Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız okul müdür yardımcısı ise sorularımıza cevap vermek istemediğini söyleyerek “Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sorun” dedi.