Kültür Bakanı Avcı: Korsan film izleyenin internet erişimi yasaklanacak

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, telif haklarına yönelik yeni yasa taslağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kültür Bakanı Avcı: Korsan film izleyenin internet erişimi yasaklanacak

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, telif haklarına yönelik yeni yasa taslağıyla internetten dizi ve film izleyenlere yönelik, bağlantı hızını düşürmekten internet hizmetinin kesilmesine kadar bir dizi tedbir öngördüklerini açıkladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin hazırlanan taslakta, internette izinsiz paylaşımlara ilişkin hangi düzenlemelerin öngörüldüğüne yönelik soru üzerine, “İnternette usulsüz kullanımla ilgili maddeler var. Mesela bir sanat eserini korsan, yasa dışı bir şekilde kullanıyorsanız meslek birliğiyle birlikte sizin internet kullanımınızı yavaşlatmaktan internete erişiminizi yasaklamaya kadar bir dizi tedbir öngörülüyor.” dedi.

30 gün görüşe sunulacak

Yasa taslağının süreci hakkında bilgi veren Avcı, “Taslak, internet sitemizde 30 gün süreyle görüşlere açık olacak. Bu bir ay içerisinde biz zaten komisyon üyelerimizden de gelen, kamuoyundan gelecek olan görüşleri, değerlendirmeleri alacağız. Son şeklini verip bu yasama dönemi bitmeden inşallah yasalaştırmak için Meclise göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haberler için de geçerli olacak

Bakan Avcı, gazetecilerin haberlerinin internette izinsiz, imzasız paylaşımına ilişkin taslakta bir düzenleme bulunup bulunmadığına yönelik soruya karşılık, “Sizlerin haberleri, yayınları da telif hukukuna tabi olduğu için korsan üretenlerle ilgili sizler de gerekli yasal yollara başvurabileceksiniz.” diye konuştu.