Kübalı 40 dansçı kadına Türkiye'de fuhuş tuzağı!

Türkiye'ye gelen 40 Kübalı dansçı kadına Ankara'da istismarcı menajerleri tarafından fuhuş tuzağı kuruldu.

Kübalı 40 dansçı kadına Türkiye'de fuhuş tuzağı!

Makedon bir menajerin teklifini kabul edip Türkiye’ye gelen 40 Kübalı dansçı kadına Ankara’da istismarcı menajerleri tarafından fuhuş tuzağı kuruldu. Bir otele yerleştirip pasaportlarına el konulan kadınlar, 2 ay konsomatrislik ve fuhuşa zorlandı. Olay, bir kadının kaçıp Küba Elçiliği’ne sığınmasıyla ortaya çıktı.

Habertürk Gazetesi’nden Fevzi Çakır‘ın haberine göre, menajerlik firmasının sahibi Makedonya vatandaşı Dragana J. de dansçılarla birlikte Ulus’taki bir otelde kalmaya başladı. Genç kadınlar bir süre sonra Dragana J. tarafından ayarlanan pavyonlarda konsomatris olarak çalışmaya ve fuhuşa zorlandı. Dansçılar bu duruma itiraz etti ancak adeta otelde hapis hayatına zorlandılar. Akşam saatlerinde otele giden servis araçlarıyla pavyonlara götürülen genç kadınlar, işlerini bitirmelerinin ardından aynı araçlarla otele götürüldü. Menajir Dragana J., pasaportlarına el koyduğu kadınların otelden ayrılmasına da izin vermedi.

Yaklaşık 2 ay otelde tutulan dansçılardan biri, kaçarak Küba Büyükelçiliği’ne sığındı. Genç kadının yaşadıkları kâbusu anlattığı büyükelçilik yetkilileri, Dışişleri Bakanlığı’na durumu bildirerek yardım istedi. Bakanlığın ihbarıyla harekete geçen polis, dansçıların tutulduğu otele baskın düzenledi. Kübalı dansçılar kurtarılırken, menajer Dragana J. gözaltına alındı.

2 ay sonunda hapis hayatından kurtulan dansçılar ülkelerine gönderilirken, Dragana J. tutuklandı.