Küba, BM Genel Kurulu’nda ABD’nin emperyalist politikalarını teşhir etti

Küba BM Genel Kurulu’nda anti-emperyalist dayanışma çağrısında bulundu

Küba, BM Genel Kurulu’nda ABD’nin emperyalist politikalarını teşhir etti

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rogriguez, ABD’nin ev sahipliği yaptığı Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, emperyalist ABD’yi eleştirdi.

Kübalı Bakan, yaptığı konuşmada, ABD’yi eleştirerek, dünyanın farklı noktalaırndaki anti-emperyalist devletlere destek çağrısında bulundu.

ABD Başkanı’nın bu zamana kadar Küba hakkında yaptığı küstah açıklamalarıyla ilgili konuşan Bruno Rodriguez, ABD’nin Küba’yı eleştirme ehliyetinin olmadığını ve “kendi kirli çamaşırlarına” bakması gerektiğini ifade etti.

“ABD’ye kendi insan hakları ihlallerini hatırlatırız”

Konuşmasında ABD’yi hedefe oturtan Kübalı Bakan Bruno Rodriguez, “Ahlaki olarak benim ülkemi eleştirme ehliyetine sahip değiller” diye konuştu. Dünya halklarının kendi kaderlerini belirleme haklarıyla ilgili askeri, ekonomik, hukuksal ve kültürel baskı oluşturduğunu belirten Bruno Rodriguez, ABD’nin bu müdahaleci dayatmalarını ancak halkın örgütlü gücünün engelleyebileceğini de sözlerine ekledi.

Kübalı Bakan konuşmasında aynı zamanda ABD’nin Küba’ya olan ambargosunu kınadı ve Küba’nın Suriye ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) ile dayanışma içerisinde olduğunu belirtti.