Kritik iddia: Kılıçdaroğlu, belgelerin tamamını açıklamadı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Man Adası' belgeleriyle ilgili iddialarının devamının da geleceği öne sürülüyor.

Kritik iddia: Kılıçdaroğlu, belgelerin tamamını açıklamadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu, dünürü, eniştesi ve eski özel kalem müdürüyle ilgili açıkladığı belgelerin devamının da geleceği ileri sürüldü.

Sözcü Yazarı Saygı Öztürk, hesap uzmanı kökenli olan Kılıçdaroğlu’nun belgeleri nasıl edindiğini ve doğruluğunu nasıl araştırdığını köşesinde yazarken “Belgelerin devamı var” dedi.

Ulaşılan belgelerin sıkı bir biçimde korunduğunu, çoğaltıldığını ve üç ayrı güvenilir kişiye teslim edildiğini aktaran Öztürk, belgeler sağlama alındıktan sonra konunun kamuoyunun gündemine taşındığını söyledi.

Öztürk’ün aktardığına göre, belgeler belli bir süre daha basına verilmeyecek ve her fırsatta Erdoğan’ın istifası istenecek.

Öztürk yazısında şu ifadeleri kullandı: “Kılıçdaroğlu’nun dün açıkladığı belgeler bölüm bölüm geldi. İlk belgeler geldiğinde Kılıçdaroğlu bunları yetersiz buldu. Üstelik sahte belgelerle Kılıçdaroğlu’na tuzak kurulmuş da olabilirdi. Titiz bir müfettişin yapması gerekeni yaptı, paranın gönderildiği bankalardan da teyit alındı, hatta belgelere bile ulaşıldı. Bunun için bazı partililerin yurtdışına gönderildiğini de belirtelim.”

Öztürk, talep edilmedikçe CHP’nin belgeleri savcılığa göndermeyeceğini ifade etti.