'Kreş'e bak! 4 yaşında çocukların başında sarık, türban, 'gelinlik'...

Henüz anaokulu çağındaki çocuklar gerici vakıfların pençesine düşüyor.

'Kreş'e bak! 4 yaşında çocukların başında sarık, türban, 'gelinlik'...

AKP’nin eğitimde son sürat dinselleşme hedefi kapsamında medreselere dönüştürülmek istenen okullarda gerici uygulamalara ilişkin skandallar eksik olmuyor. Vakıf ve dernek adı altında faaliyet gösteren cemaat/tarikat kuruluşlarının Bakanlık destekli ‘okul’larında henüz eli kalem tutmaktan dahi uzak olan çocuklara, akıl ve bilimin dışlandığı ortamlarda ‘eğitim’ adı altında dincilik pompalanıyor.

Türkiye genelinde bu şekilde faaliyet gösteren sayısız gerici kuruluştan biri olan Hayrat Vakfı’nın Uşak’taki “Minik Kalemler Kreşi” adlı özel kreş ve gündüz bakımevi de sözkonusu skandal örneklerden birini oluşturdu. Laik eğitim düzeni ve pedagoji bilimine açıkça aykırılığına rağmen ‘kreş’in sosyal medya sayfasından 4- 6 yaş grubundaki çocukların sarıklı, takkeli, türbanlı ve gelinlikli fotoğrafları ile bir camiyi ziyaret ettiği ve bir imamın arkasında saf tuttukları fotoğrafları paylaşıldı.

Büyük tepki çeken uygulamalarla ilgili olarak Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün soruşturma başlattığı öğrenildi.

İşte skandal fotoğraflardan bazıları:

Uşak’ta miniklere takkeli ve türbanlı eğitime soruşturma

takkeli-turbanli-egitim-6

takkeli-turbanli-egitim-3

takkeli-turbanli-egitim-2