Kremlin'den açıklama: Terörle mücadelede Suriye'yi desteklemeye devam edeceğiz

Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal saldırı iddialarının ardIndan gözlerin çevrildiği Kremlin'den açıklama geldi.

Kremlin'den açıklama: Terörle mücadelede Suriye'yi desteklemeye devam edeceğiz

Suriye’de cihatçıların kontrolündeki İdlib kentinde kimyasal saldırı iddiasına ilişkin açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı desteklemeyi sürdüreceğini vurguladı.

Sputnik‘in aktardığı habere göre Peskov, gazetecilerden birinin “Rusya, ABD ile ilişkilerine zarar verme riskine rağmen, İdlib’deki kimyasal saldırıdan sonra Esad’a destek vermeyi sürdürecek mi?” sorusuna yanıt verdi. Kremlin Sözcüsü yanıtında “Rusya ve Rus ordusu, Suriye ordusu tarafından düzenlenen terörle mücadele operasyonlarını desteklemeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Uluslararası işbirliğinin eksikliği…”

Kremlin’in planlarına da değinen Peskov, “Kremlin, Rusya Devlet Başkanı’nın yıllardır izlediği kararlı terörle mücadele çizgisini devam ettirmeyi planlıyor. Uluslararası işbirliğinin eksikliğini hissettiğimizi ve bunun bizim hatamızdan kaynaklanmadığını birçok kez ifade ettik. Ancak buna rağmen Rusya, terörle mücadele çabalarını sürdürmekte kararlı” dedi.

Verileri BMGK’ya sunacağız”

Peskov, Rusya Savunma Bakanlığı’nın Suriye’de kimyasal silah imal eden bir tesise düzenlenen hava saldırısına ilişkin verilerini BM Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) sunacaklarını da kaydetti.