Köy öğretmenlerini taciz eden 3 saldırgan 'FETÖ'ye sığındı

İzmir'de köy öğretmenliği yapan kadınlara tecavüz girişiminde bulunanlar kendilerini "Öğretmenleri FETÖ'cü sandık" diye savundu.

Köy öğretmenlerini taciz eden 3 saldırgan 'FETÖ'ye sığındı

İzmir’e bağlı bir köyde gönüllü öğretmenlik yapan 6 kadına kaldıkları konteyner evde saldırıda bulunan 3 saldırgan hakim karşısına çıktı. Kaldıkları konteyner evde tecavüze uğramaktan son anda kurtulan öğretmenlere saldıran zanlılar, “FETÖ’cü sandığımız için saldırdık” diye kendilerini savundu.

Habertürk’te yer alan habere göre; İzmir Karabağlar’a bağlı bir köyde gönüllü öğretmenlik yapan 6 kadına kaldıkları konteyner evde cinsel saldırıda bulundukları belirtilen 3 saldırgan, suçlamaları reddetti. Öğretmenleri ‘FETÖ’cü sandıkları için saldırdıklarını ileri süren zanlılar, savunmalarında “Öğretmenleri FETÖ’cü sandık. Köyden gitsinler diye sadece konteynere taş attık. Başka bir niyetimiz yoktu” dedi.

4 Mayıs 2016’da köyün kadınlarından T.D.’nin (53) davet ettiği akşam yemeğine katıldıktan sonra aynı kişiye ait konteyner evde kalmak için gece yola çıkan kadın öğretmenler köy meydanında araç içinde bulunan 4 kişinin sözlü tacizine maruz kalmıştı. 4 kişiden Y.I., M.A., M.B. saat 01.30’da A.Ç.’yi gözcü olarak bırakarak konteyner eve gidip kapıyı yumrukladı.

Kadınların kaçamaması için ayakkabılarını uçurumdan atan, araçlarının lastiklerini indiren saldırganlar, kapıyı zorlayarak içeriye girmeye çalıştı. Zanlılar, ev sahibi T.D.’nin erkek kardeşi H.Y.’nin olay yerine gelmesiyle kaçtı.

Olay anında gözcü olarak köy meydanında bekleyen ve yaşananları itiraf eden A.Ç. ise saldırganların doğruyu söylemediğini, kadınlara önce laf attıklarını, daha sonra cinsel saldırı amacıyla konteyner eve gittiklerini belirtti.

20 yıla kadar hapis istemi

Olayın ardından büyük şok yaşayan öğretmenler, 4 saldırgandan şikâyetçi oldu. İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, saldırganlar ‘mala zarar verme ve cinsel taciz’ suçundan toplam 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.

Öğretmenleri savunmak için İzmir Barosu tarafından atanan avukatlar, saldırganların tutarsız ifadelerine dikkat çekerek, konteynerin kapısını açabilmeleri halinde tecavüz girişiminde bulunacaklarını söyledi. Avukatlar, gereken cezanın verilmesini talep etti. Duruşma 9 Mayıs’a ertelendi.