Koruma saldırısı ABD senatosunda görüşülecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Konutu önünde yaşanan Erdoğan protestosunda, Erdoğan’ın korumalarının protesto eden gruba saldırması olayına dair sorumluların adalet önüne çıkarılması ve benzer olaylar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirten karar tasarısı ABD Kongresi’ne sunuldu. Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Ed Royce, Cumhuriyetçi Parti Çoğunluk Lideri Kevin McCarthy ile Demokrat... View Article

Koruma saldırısı ABD senatosunda görüşülecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Konutu önünde yaşanan Erdoğan protestosunda, Erdoğan’ın korumalarının protesto eden gruba saldırması olayına dair sorumluların adalet önüne çıkarılması ve benzer olaylar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirten karar tasarısı ABD Kongresi’ne sunuldu.

Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Ed Royce, Cumhuriyetçi Parti Çoğunluk Lideri Kevin McCarthy ile Demokrat Partili üye Whip Steny Hoyer tarafından hazırlanan tasarı Dış İlişkiler Komisyonu’nda ele alınacak.

Başkent Washington’da, Erdoğan’ın 16 Mayıs’taki ziyareti sırasında Türk Büyükelçi’nin konutu önünde protestoculara karşı şiddet kullanıldığı savunulan 354 sayılı tasarıda, sorumluların adalet önüne çıkarılması ve gelecekte benzer olayların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması çağrısı yapıldı.

Yazılı olarak sunulan tasarıda şu görüşlere yer verildi:  Amerikan topraklarında Türk güvenlik güçleri tarafından barışçıl protestoculara herhangi bir kışkırtma olmadan saldırılmasının yanıtsız kalmaması ve sorumluların adalet önüne çıkarılması gerektiğini net olarak ortaya koymak için, iki parti ortak olarak bu tasarıyı sunuyoruz.