'Korkularından hep okyanus ötesi diyorlar, benim adım yok mu?'

Isparta'nda polisin ele geçirdiği, Fethullah Gülen'e ait olduğu ileri sürülen notlarda Gülen'in "Korkularından adımı telaffuz edemiyorlar, hep okyanus ötesi diyorlar, benim adım yok mu?" dediği ortaya çıktı.

'Korkularından hep okyanus ötesi diyorlar, benim adım yok mu?'

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç’un yurt dışına çıkarmaya çalıştığı sabit disklerde Fethullah Gülen’in notlarına rastlandığı iddia edildi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç’un, Mayıs 2015’te kaçırmaya çalıştığı 25 sabit diskin şifrelerinin 2 yılda çözüldüğü belirtildi.

Habertürk’ten Nihat Uludağ‘ın haberine göre, Gülen’in ele geçen notlarında siyaset, sanat, spor, ekonomi ve medyada yer alan tanınmış isimlerle ilgili çok sayıda görüş, ayrıca birçok kurumla ilgili de değerlendirme yer aldı.

Habere göre Gülen’in talimatlarında, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılan Bank Asya ve Asya Finans kurumuyla ilgili istekleri yer alıyor. Gülen, “Asya Finans dünyada şubeleri olan müessese olacak” derken, Asya Finans ve Bank Asya aleyhinde çalışanların, kurumdan atılmasını istiyor. Bir diğer notta ise Gülen, “Bank Asya’nın patronu benim” diyor. Bir başka notta da cemaatin AKP himayesinde uzun süre düzenlediği Türkçe Olimpiyatları ile bazı isimlerin az ilgilendiği, bazı isimlerinse hiç ilgilenmediği yer alıyor.

Habere göre Gülen notlarında birçok siyasi hakkında da görüş belirtiyor. Bazılarına, “Her ehli imana samimi olarak davranmadı” derken, bazıları için “Yahudi”, “Ahmak”, “Cinsiyeti bozuk” ve “Münafık” ifadesini kullanıyor.

Gülen’in notları, yargı kurumlarının nasıl ele geçirilmek istendiğini de ortaya koyuyor. Bir notta, “Amerika-Avrupa ülkeleri birleşmiş olduğu halde 100-150 senede 1000-1200 okul ancak açabildiler. Fakir milletimizin gayretleri, Rabbimizin büyük lütfu ile 1000’den fazla okul açıldı. Askerler kuyruğunu kıstılar biz sizi ellemeyelim, siz de bize dokunmayın düşüncesindeler. Yine bunlar durdukları yerde bir hainlik düşünürler. Adliyenin vesayetinden kısmen kurtuldu ülkemiz. Yargıtay ve Danıştay’ı da hallederlerse tamamen ülkemiz kurtulur inşallah” ifadesi yer alıyor.

HSYK’DAKİ İSTİFALAR

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili notlarında ise elebaşı, “Bunların çoğu kâfirdir. Bu zamana kadar böyle gelmişler küfürlerinin gereğini yapıyorlar bunlara fazla müdahale yapamıyorsun ancak seçimlerde tavsiyede bulunabiliyorsan tabii ki bu tepkiler de normaldir. Küfürlerinin gereğini yapıyorlar. Çok dua edelim bunların düzenleri bozuldukça ileri de daha da istifalar olabilir bunlar bu demokratik havaya tahammül edemezler” ifadelerini kullanıyor.

Gülen bir notunda da şöyle diyor:

“Korkularından adımı telaffuz edemiyorlar, hep okyanus ötesi diyorlar, benim adım yok mu?”