ÖZEL HABER | Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nde hayat

Emperyalist saldırganlık ve propaganda savaşının gölgesinde kalan Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nde gerçekte insanlar nasıl yaşıyor?

ÖZEL HABER | Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nde hayat

Başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve bölgedeki müttefikleri Japonya ve Güney Kore olmak üzere Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne (KDHC) karşı emperyalist saldırganlık son dönemde hızla artıyor. Güney Kore, Japonya ve ABD bölgede sürekli olarak ortak askeri tatbikatlar yapıyor, KDHC ise bu tatbikatlara sürekli olarak yeni füze denemeleri ve nükleer programını hızlandırarak cevap veriyor. KDHC’nin geçtğimiz haftalarda gerçekleştirdiği hidrojen bombası uluslararası gündeme otururken, KDHC dün gece yeni bir füze denemesi gerçekleştirdi.

KDHC’ye karşı yürütülen emperyalist saldırganlık politikaları sadece askeri alanda değil, ekonomik ve sosyal alanda da sürdürülüyor. KDHC’nin zaten emperyalistlerin ambargosu yüzünden yıllardır dünyadan izole edildiği yetmezmiş gibi bir de Çin üzerinden ekonomik yaptırımlar uygulanmaya çalışılıyor, Kore halkının sefalet ile boğuşması isteniyor.

Batı ve ABD merkezli emperyalistler bütün bunların yanı sıra çok ciddi bir propaganda savaşı da yürütüyor. Bundan yıllar önce, ABD’nin bölgede tansiyonu bu denli arttırmadığı dönemlerde de KDHC’ye dair oldukça fazla yalan haber üretiliyor, bunlar, propaganda makinesi olan tekelci haber kuruluşları ve kanallarda sürekli olarak işleniyordu.

Peki gerçekte Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nde neler oluyor ve yaşam nasıl? Rus Pervıy Kanalı, Pyongyang’a giderek Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nde insanların günlük hayatını beş video halinde yayınladı. Bizler de Manifesto ekibi olarak bu videoları sizler için çevirdik. İlki bugün olmak üzere, beş videonun tamamını önümüzdeki günlerde yayınlayacağız. İyi seyirler dileriz.

Birinci Video: Pyongyang’a kısa bir bakış