Köprüde linç edilen askeri öğrencilerin avukatı: Savcılar 'Başımızı yakmayın' dedi

Darbe girişiminde öldürülen askeri okul öğrencilerinin avukatı Kübra Aydın, savcıların kendisine, “Bizim başımızı yakmayın. Yapabileceğimiz bir şey yok” dediğini söyledi.

Köprüde linç edilen askeri öğrencilerin avukatı: Savcılar 'Başımızı yakmayın' dedi

Darbe girişiminde öldürülen Harbiyeliler Murat Tekin, Ragıp Enes Katran da dahil olmak üzere 48 askeri okul öğrencisinin ailesinin avukatı Kübra Aydın’ın açıklamaları yargıdaki AKP baskısının geldiği boyutu gözler önüne serdi.

RS FM’de Yavuz Oğhan‘ın ‘Bi de Bunu Dinle’ programında konuşan Avukat Aydın,  askeri okul öğrencilerinin öldürülmesine ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını belirtirken, “TC kimlik numarasına kadar tespit ettiğimiz kişiler var. Linç edilerek öldürüldüler. Kesici delici aletlerle boğazları kesiliyor. Adli Tıp raporunda detayları mevcut. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Savcılar çatışma anında öldülerse bizim yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar” dedi.

Avukat Aydın, görüştüğü savcıların, “Bizim başımızı yakmayın avukat hanım” dediklerini de belirterek, “Ortada bir hukuksuzluk var ve buna müdahale ettiklerinde başlarının yanacağını düşünüyorlar” diye konuştu.

http://gazetemanifesto.com/2017/12/27/megerse-katilleri-korumak-icin-bizi-bekletmisler/