Kopenhag Havalimanı'nda Türk havayolu firmasına tehdit: Uçağın kalkışına izin verilmiyor

Reuters'ın haberine göre Danirmarka polisi, Kopenhag havalimanını Türkiye'den gelen bazı uçuşlara yönelik tehdit olduğu bilgisini paylaştı

Kopenhag Havalimanı'nda Türk havayolu firmasına tehdit: Uçağın kalkışına izin verilmiyor

Reuters’ın haberine göre Danirmarka polisi, Kopenhag havalimanını Türkiye’den gelen bazı uçuşlara yönelik tehdit olduğu bilgisini paylaştı. Kopenhag Havaalanı’nda çok sayıda giriş kapısının kapatıldığı ve şüpheli bir durumun incelendiği ifade ediliyor. Bir uçağın Kopenhag Havaalanı’ndan kalkışına izin verilmediği belirtildi.

Kopenhag Havalimanı, Danimarka polisinden Atlas Global uçaklarına yönelik bir tehdit bilgisi aldığını açıkladı. Danimarkalı yetkililer, 1 uçağın kalkışının engellendiğini ve incelemelerin devam ettiğini belirtti. Kopenhang Havalimanı’ndan yapılan açıklamada tehdidin Atlas Global’in Avrupa’daki bütün uçaklarına yönelik olduğu belirtildi.

Atlas Global, bugün Kopenhag Havalimanı’nda Atlasglobal’e ait uçuşlarla ilgili olarak, şirkete ulaşan bir ihbar üzerine emniyet birimleri ile irtibata geçildiğini ve gerekli önlemlerin alındığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, “Bugün Kopenhag Havalimanı’nda Atlasglobal’e ait uçuşlarla ilgili olarak, şirketimize ulaşan bir ihbar üzerine emniyet birimleri ile irtibata geçilmiştir. Gerekli güvenlik önlemleri alınmış olup, emniyet birimlerinin incelemeleri tamamlanmıştır. Herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Kopenhag’daki uçuş operasyonlarımızın rutin seyrine döndüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadesi kullanıldı.