Konya'ya dokunmayanlar cadı avında: Göztepe-Eskişehirspor maçı için 72 gözaltı kararı

Sahada futbolcuya saldıranlar Konyalı, gözaltına alınanlar Göztepe ve Eskişehirspor taraftarı...

Konya'ya dokunmayanlar cadı avında: Göztepe-Eskişehirspor maçı için 72 gözaltı kararı

1. Lig play-off finalinde Göztepe ile Eskişehirspor arasında oynanan maçta sahaya meşale atılmasına ilişkin açılan soruşturma kapsamında operasyon başlatıldı.

Soruşturma kapsamında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 72 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Düzenlenen operasyonlarda 55 kişi gözaltına alındı.

Ayrıca, olayda ihmali olduğu belirtilen 227 güvenlik görevlisi için idari soruşturma açıldı.

Sahaya bıçak atıp futbolculara saldıran Konyasporlular unutturuluyor

Sezon başında Beşiktaş ve Konyaspor maçında Konyaspor taraftarlarının sahaya bıçak atması ve maçın sonunda sahaya girerek Beşiktaşlı futbolculara saldırması sonrasında futbolda şiddet tartışmaları alevlenmişti. Buna rağmen Konyaspor taraftarlarına yönelik herhangi bir işlem yapılmazken aradan aylar geçtikten sonra Göztepe ve Eskişehirspor taraftarlarına yönelik başlatılan operasyon tepki çekti. Sosyal medya sitesi Twitter’da “#GöztepeTaraftarıFişleniyor” etiketi birinci sıraya yerleşti.

İzmir Marşı’nın okunmasına tribünlere siyaset sokulması diyerek karşı çıkan Konyaspor taraftarları daha önce de IŞİD’in gerçekleştirdiği Ankara Katliamı için yapılan saygı duruşunu da ıslıklayarak gündeme gelmişti.

Olağanüstü hal bahanesiyle eziyet

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın örgüt suçlaması ile gizlilik kararı getirdiği soruşturmada gözaltına alınan taraftarların Antalya’ya götürüleceği söyleniyor. Bu durum, olağanüstü hal koşulları da dikkate alınınca bir ceza uygulaması olarak kullanılıyor.

Neler olmuştu?

Göztepe ile Eskişehirspor arasında oynan play-off finalinde her iki takımın taraftarları da sahaya attıkları meşalelerle oyunun beş kez durmasına neden olmuşlardı. Ancak ne gün boyunca ne de maç sırasında ve sonrasında iki taraftar grubu arasında herhangi bir şiddet olayı yaşanmamıştı.

Maç sonunda Göztepe, amatör kümeye kadar düştüğü 14 yıllık bir sürecin ardından Süper Lig’e geri dönmeyi başarmıştı.