Konyaspor Başkanı, 'Enişte' kıyağıyla mı serbest kaldı?

Ahmet Şan'ın 'FETÖ' soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest kalmasıyla ilgili kritik bir iddia gündeme oturdu.

Konyaspor Başkanı, 'Enişte' kıyağıyla mı serbest kaldı?

Konyaspor başkanlığından bugün istifa eden Ahmet Şan’ın ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında dün gözaltına alındıktan sonra serbest kalmasıyla ilgili kritik bir iddia gündeme oturdu.

Gülen cemaati mensuplarınının kendi aralarındaki haberleşme programı ByLock’u kullandığı iddiasıyla evinde yapılan aramada da cep telefonu, bilgisayar ve dijital verilere el konulan Ahmet Şan’ın, AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı AKP’li Tahir Akyürek’in kayınbiraderi olduğu ortaya çıktı.

ByLock kullanıcısı kişilerle telefon görüşmesi yaptığı gerekçesiyle dahi bir çok kişi tutuklanırken ByLock kullandığı tespit edilen Şan’ın serbest bırakılması, ‘enişte’ Akyürek faktörünü akıllara getirdi.

AKP’li Tahir Akyürek’in kayınbiraderi olan Şan, uzun süre Kombasan Holding’e ait Kompen Şirketinin Genel Müdürlüğü görevini yaptı. Şan, 2015 yılında yapılan genel seçimlerde AKP’den milletvekili aday adayı olmuştu.