Konya'da orman yangını: 3 şüpheli aranıyor

Konya'nın merkez Meram İlçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı

Konya'da orman yangını: 3 şüpheli aranıyor

Konya’nın merkez Meram İlçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yol olmadığı için itfaiyenin güçlükle müdahale ettiği yangının söndürülmesi için helikopter yardımı istendi. Polis, yangının başlamasından sonra olay yerinden kaçtığı ihbar edilen 3 kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

Öğle saatlerinde başlayan yangın rüzgarın da etkisi ile dağlık bölgeye ilerlemeye başladı. Yapılan ihbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangının bulunduğu bölgede yol olmaması üzerine müdahale etmekte güçlük çekti.

Bunun üzerine yangının havadan söndürülmesi için destek istendi. Bazı vatandaşlar ve belediye ekipleri kazma ve kürek ile yangına müdahale etmeye başladı. Askeriyeye de sınır olan bölgede, askeriyeye ait itfaiye ekipleri de alevleri söndürmek için çalışmaya başladı.

3 Şüpheli aranıyor

Bölgede yapılan ilk inceleme sonrası yangının başladığı noktada piknik örtüsü, tabak ve çatallar bulundu. Bu arada yangın başladıktan sonra olay yerinden 3 kişinin koşarak uzaklaştığı ihbarının yapılması üzeri, ekipler şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Halen devam eden ve yayılan yangının söndürülmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor.