Konya ve Afyonkarahisar’da dolu yağdı

Konya’da meteorolojinin yaptığı uyarının ardından ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri de hazır bekletildi. Hayatı olumsuz yönde etkileyen yağış ise akşam saatlerinde başladı. Havanın kararmasıyla birlikte başlayan yağmur merkez Meram İlçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Çayırbağı Mahallesinde etkili oldu. Hayatı olumsuz... View Article

Konya ve Afyonkarahisar’da dolu yağdı

Konya’da meteorolojinin yaptığı uyarının ardından ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri de hazır bekletildi. Hayatı olumsuz yönde etkileyen yağış ise akşam saatlerinde başladı. Havanın kararmasıyla birlikte başlayan yağmur merkez Meram İlçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Çayırbağı Mahallesinde etkili oldu. Hayatı olumsuz yönde etkileyen yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Çayırbağı mahallesinde birden bastıran şiddetli yağış sonrası oluşan sel suları nedeniyle Aile Sağlığı Merkezilojmanın bodrum katını su bastı, bazı araçlar sürüklendi.İtfaiye ekipleri sağlık merkezindeki suları boşaltmak için çalışma başlattı. Yağıştanbölgedeki ekili alanlar da zarar gördü.

Selden evinde su deposunun duvarı yıkılanHüseyin Aslan, Sel suları evimin üst tarafından bulunan okul bahçesinden benim evimin bahçesine doldu. Bahçemdeki deponun duvarlarını yıktı. Depomdaki eşyam mahvoldu dedi.

Bu arada Afyonkarahisar’ın Beyyazı kasabasında aniden bastıran dolu yağışı hayatı olumsuz etkilerken, birçok tarım arazisi zarar gördü. Dolu yağışının meydana geldiği Afyonkarahisar’ın Beyyazı beldesinde birçok tarım arazisi zarar gördü. Kasabada bir vatandaş dolu yağışından mahsullerin olumsuz etkilendiğini belirterek, “Beyyazı kasabasında meydana gelen dolu yağışı çiftçilerimizi etkiledi. Rabbim beterinden saklasın tüm çiftçilerimize sabırlar versin buna da şükür” dedi. Beyyazı Belediye Başkanı Asım Altıntaş da yaptığı açıklamada, “Beldemizde meydana gelen dolu yağışından olumsuz etkilendik. Yüzde seksen civarında bir zararımız var. Allah çiftçimize yardım etsin” diye konuştu.