Komünistlerden Erdoğan'ın "OHAL patronlar için" açıklamasına yanıt: İşçilerin ayağa kalkışını daha görmediniz

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın OHAL'le ilgili samimi itirafları sonrası açıklama geldi.

Komünistlerden Erdoğan'ın

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Cuhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın 1 yıldır süren OHAL uygulamasıyla ilgili işçi düşmanlığını açıkça dile getirmekten çekinmediği sözleri üzerine bir açıklama yaparak, “Tam da bu yüzde sınıfa karşı sınıf siyaseti!” dedi.

TKH imzalı açıklamada, Erdoğan’ın yabancı yatırımcılara hitaben yaptığı konuşmadaki ifadelerine dikkat çekilerek, AKP’nin gerçek yüzüne vurgu yapıldı.

İşte o açıklama:

KOMÜNİSTLER DİYOR Kİ: AKP darbesi patronların darbesidir!

15 Temmuz’un yıldönümü dolayısıyla bugün yabancı patronlarla yapılan toplantıda konuşan Erdoğan, “OHAL’i biz iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz. Soruyorum. İş dünyasında herhangi bir sıkıntınız, aksamanız var mı? Biz göreve geldiğimizde Türkiye’de OHAL vardı ama bütün fabrikalar grev tehdidi altındaydı. Hatırlayın o günleri. Ama şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifade ederek anında müdahale ediyoruz. Diyoruz ki hayır, burada greve müsaade etmeyiz, çünkü iş dünyamızı sarsamazsınız. Bunun için kullanıyoruz biz OHAL’i” diyerek işçi düşmanlığını açık olarak ifşa etmiştir.

AKP patron partisidir. FETÖ’yü gerekçe gösterip OHAL ile darbe yapanlar, sermaye diktatörlüğünün gerici iktidarından başka bir şey değildir.

Tam da bu yüzden sınıfa karşı sınıf siyaseti!

OHAL’le, darbeyle, yasaklarla işçi sınıfını engelleyebileceğini düşünenler, işçilerin ayağa kalkışını daha görmediler.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ
12 Temmuz 2017″