Komünistlerden Erdoğan'a yanıt: Osmanlıcılardan Cumhuriyetçi olmaz!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), AKP lideri Tayyip Erdoğan'ın Atatürk'ü kullanarak komünistlere saldırması sonrası sert bir açıklama yaptı.

Komünistlerden Erdoğan'a yanıt: Osmanlıcılardan Cumhuriyetçi olmaz!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), son dönemde 2019 seçimleri için ‘Atatürk’ vurgusunu öne çıkaran Erdoğan’ın gelen tepkilere “Atatürk’ü ruhu faşist, söylemi Marksist marjinal çevrelere mi bırakacağız?” diyerek komünistlere saldırması sonrası sert bir açıklama yaptı.

TKH açıklamasında Erdoğan için “Bir gün liberal, bir gün milliyetçi, bir gün İslamcı, bir gün Osmanlıcı, bir gün Amerikancı, bir gün Rusçu… Şimdi de “Atatürkçü!” ifadeleri kullanılırken, “Faşizm sağdır, Erdoğan da sağcıdır. Faşizmi yenen ise komünistlerdir.” hatırlatması yapılarak, “Osmanlıcı, gerici, hilafetçi, saltanatçı ve laiklik düşmanların takiyyesine ve popülizmine aldanma!” denildi.

TKH açıklaması şöyle:

“Erdoğan, Atatürk’ü anma töreninde, “Atatürk’ü ruhu faşist, söylemi Marksist marjinal çevrelere mi bırakacağız? Hele hele Atatürk’ün özellikle bunların o zihinsel fetişizmine kurban edilmesine de hiç rıza göstermeyeceğiz.” demiş.

Atatürkçü gözükmek için komünistlere saldırması ucuz siyasetin daniskasıdır.

Faşizm sağdır, Erdoğan da sağcıdır. Faşizmi yenen ise komünistlerdir.

Halkımız, faşizm ruhunun kimlerin içinde bulunduğunu, bugün yaşadığımız tek adam düzeninde çok iyi bilmektedir.

Yıllardır Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığı yapanların bugün Atatürkçü kesilmeleri eğer popülizm değilse olsa olsa Zaytung haberidir!

Erdoğan her kılığa girmektedir. Bir gün liberal, bir gün milliyetçi, bir gün İslamcı, bir gün Osmanlıcı, bir gün Amerikancı, bir gün Rusçu… Şimdi de “Atatürkçü!”

Osmanlıcı, gerici, hilafetçi, saltanatçı ve laiklik düşmanların takiyyesine ve popülizmine aldanma!

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

10 Kasım 2017″