Komünistlerden Akşener açıklaması: Faşizm artıkları Nazım Hikmet’in adının altında toplanamaz!

Meral Akşener'in yeni parti girişimi kuruluş toplantısının Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılacak olmasına komünistler tepki gösterdi.

Komünistlerden Akşener açıklaması: Faşizm artıkları Nazım Hikmet’in adının altında toplanamaz!

Meral Akşener’in yeni parti girişimi kuruluş toplantısının Ankara’da ‘Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ adlı bir yerde yapılacak olmasına Türkiye Komünist Hareketi’nden (TKH) tepki geldi.

“Faşizm artıkları Nazım Hikmet’in adının altında toplanamaz” başlıklı açıklamasında komünistler, Akşener’in geçmişte Çiller’in İçişleri Bakanı olduğu döneme ve faşist Mehmet Ağar ile ilişkilerine dikkat çekilirken, “Meral Akşener Hareketi’nin AKP ve MHP’den farkı yoktur” hatırlatması yaptı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Faşizm artıkları Nazım Hikmet’in adının altında toplanamaz

Meral Akşener’in ve MHP kökenli isimlerin içinde yer aldığı yeni parti girişimi kuruluş toplantısının Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı Nazım Hikmet Kültür Merkezi salonunda yapılacağı açıklandı.

Nazım Hikmet’in adının verildiği bir salonda faşizm artıklarının toplanması kabul edilemez!

Ülkemizin büyük şairi komünist Nazım Hikmet’in ismi, faşizmin yıllardır temsilciliğini üstlenenlerin ve faşizm artıklarının “toplantısıyla” kirletilemez.

AKP’ye karşı Meral Akşener’in geriletici güç olacağını düşünerek faşizm artıklarından medet umulması kitabımızda yoktur. Çiller’in İçişleri Bakanlığı’nı yapanlardan, faşist Ağar’ın adamı olanlardan ve yılların faşist hareketinin kadrolarından beklenti yaratmak emekçi halkımıza yalan söylemektir. Meral Akşener Hareketi’nin AKP ve MHP’den farkı yoktur.

Komünist şair Nazım Hikmet’in adının verildiği bir salonda yeni bir faşist siyasal hareketin toplanmasına karşı sesler yükseltilmelidir.

Ülkemizin aydınlarını, sanatçılarını ve ilericilerini göreve çağırıyoruz.

Sevdalımız komünisttir, mirasını çiğnetmeyeceğiz!

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

Merkez Komitesi

16 Ekim 2017″