Komünistlerden açıklama: Haydut devlet ABD'nin savaşına geçit vermeyeceğiz!

Türkiye Komünist Hareketi, ABD'nin Suriye'nin Humus kentindeki Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait Al Shayrat Hava Üssü'ne saldırısına sert tepki gösterdi.

Komünistlerden açıklama: Haydut devlet ABD'nin savaşına geçit vermeyeceğiz!

Türkiye Komünist Hareketi, ABD’nin Suriye’nin Humus kentindeki Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait Al Shayrat Hava Üssü’ne saldırısına sert tepki gösterdi.

Komünistlerin yaptıkları yazılı açıklamada, emperyalist saldırının Rusya’nın St. Petersburg kentinde metroya düzenlenen terör saldırısının hemen ardından ve Suriye ordusunun İdlib’teki cihatçı terör çetelerine karşı başlatacağı büyük harekattan hemen önce denk gelmesine dikkat çekilirken, Hükümet’in vakit kaybetmeksizin yaptığı destek açıklamalarına ilişkin de, “Düne kadar ‘üst akıl, kuşatma’ diye bağırırken bugün ABD bombalarına alkış tutan ve ABD’nin arkasında sıraya giren aklıevvellerin derdi asla insanlık, ölen çocuklar ve kimyasal silahlar değil, emperyalist-kapitalist sistem ve onun içerisindeki çıkarları, iktidarları ve rolleridir.” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Komünist Hareketi’nin açıklaması şu şekilde:

HAYDUT DEVLET ABD’NİN SAVAŞINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ!

ABD’nin Ortadoğu’daki kanlı tarihinin son sayfası olan “Arap Baharı”nın yenilgiye uğratıldığı Suriye toprakları, bugün sabaha karşı emperyalist haydut devlet ABD’nin saldırısına uğradı.
Yıllardır bölgedeki müttefikleri İsrail, Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan ile birlikte Suriye’yi parçalamak için cihatçı çetelere her türlü desteği veren ABD, İdlib’e bağlı bir kasabada yaşananları “yavuz hırsız evsahibini bastırır” misali bahane ederek Suriye’ye ve başta IŞİD ve El Kaide olmak üzere cihatçı çetelere karşı savaşan Suriye ordusuna bombalar yağdırdı.
İdlib’e bağlı Han Şeyhun kasabasında onlarca çocuk ve insanın öldüğü korkunç olayla ilgili Suriye aleyhinde hiçbir delil bulunmuyor. Suriye ilk andan itibaren kimyasal silah kullanmadığını ancak vurdukları yerde kimyasal silahlar çıktığını söylüyor ve Birleşmiş Milletler yetkilileri dahi Suriye uçaklarının bölgedeki saldırılarında kullandığı silahların türünün kesin olarak belirlenemediği itiraf ediyorken, haydut devlet ABD’nin fırsattan istifade ederek gerçekleştirdiği kural tanımaz saldırıya karşı ülkemizde ve tüm dünyada barışın sesinin yükseltilmesi gerektiği açıktır.

Komünistler açısından, emperyalizmin, kendi çıkarları için dilediği gibi eğip büktüğü ulusal ve uluslararası hukuk kurallarını çiğneyerek bölgede ve dünyada çok ciddi sonuçlar doğurabilecek böyle bir saldırıyı gerçekleştirmesinde şaşılacak hiçbir yan bulunmamaktadır. Yıllardır onurlu direnişleriyle emperyalizmin Ortadoğu’da kanlı cihatçı çetelerle yürütmeye çalıştıkları planlarına en büyük engeli oluşturan muzaffer Suriye halkının, bu haksız ve hukuksuz saldırıyı da bertaraf edeceğinden hiçbir kuşkumuz yoktur.

Mesele, haydut devlet ABD’nin başında oturan kişiyle de sınırlı değildir. Yakın zamanda yaşanan tartışmalar düşünüldüğünde Demokrat Parti’nin seçilemeyen başkan adayı Hillary Clinton’ın “Suriye’deki tüm hava kuvvetleri imha edilmelidir” yollu açıklaması, söz konusu olan emperyalizm olduğunda kötünün iyisinin olamayacağını da bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Öte yandan, ABD’nin bu iğrenç saldırısının Rusya’nın St. Petersburg kentinde metroya düzenlenen terör saldırısının hemen ardından ve Suriye ordusunun İdlib’teki cihatçı terör çetelerine karşı başlatacağı büyük harekattan hemen önce gelmesi de özellikle dikkat çekicidir. Nitekim, bölgeden gelen haberlerde IŞİD’e karşı savaşta stratejik bir rolü olan askeri üsse yapılan bu alçakça saldırının ardından IŞİD’li teröristlerin de karşı saldırıya geçtiği bildirilmektedir. ABD bölgedeki ortakları İsrail, Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan bugüne kadar kullandıkları cihatçı teröristleri korumak için her türlü provokasyona başvurabileceklerini bir kez daha göstermişlerdir.

Düne kadar “üst akıl, kuşatma” diye bağırırken bugün ABD bombalarına alkış tutan ve ABD’nin arkasında sıraya giren aklıevvellerin derdi asla insanlık, ölen çocuklar ve kimyasal silahlar değil, emperyalist-kapitalist sistem ve onun içerisindeki çıkarları, iktidarları ve rolleridir. Bölgede emperyalist planlar doğrultusunda ülkemizi mezhep savaşlarının tarafı haline getiren AKP iktidarının timsah gözyaşları bugüne kadar yedirdikleri, içirdikleri, tedavi ettikleri, silahlandırdıkları cihatçı teröristlerin neden olduğu acılar ve döktükleri kanlardaki sorumluluklarını ortadan kaldırmaya yetmeyecektir.

Unutulmamalıdır ki, dünya ve emekçi halklar, bu bir avuç emperyalist kapitalistin karlarından çok daha büyüktür! İnsanlık, bu kanlı günleri ibretle ve dehşetle anacaktır. İşçi sınıfımızın ve emekçi halkımızın emperyalist merkezlerden yönetilen bu provokasyonların arkasındaki çıplak gerçeği görmesi ve kendi kanına da kasteden bu mezhep savaşlarına ülkemizi sürükleyenlere sırtını dönmesi için komünistlerin ödevleri artmıştır. Haydut devlet ABD’nin bu saldırıları ve bölgeye dönük planları boşa çıkarılacaktır. Bunun için işçi sınıfımızı ve emekçi halkımızı tek gerçek dostları olan komünistlerle birlikte mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.

Kahrolsun haydut devlet ABD ve emperyalizm…
Yaşasın Suriye emekçilerinin emperyalizme karşı muzaffer direnişi…

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ
7 Nisan 2017″