Komünistlerden açıklama: Bunun adı faşizmdir!

Türkiye Komünist Hareketi'nden, tutuklu HDP Milletvekili Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine dönük yapılan saldırı ile ilgili açıklama geldi.

Komünistlerden açıklama: Bunun adı faşizmdir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), tutuklu HDP Milletvekili Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine dönük yapılan saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

“Bunun adı faşizmdir” başlıklı açıklamada, cenaze töreninde yaşananların basit bir sataşma olarak nitelenemeyeceği ve tüm bunlara AKP iktidarının neden olduğu ifade edildi.

TKH tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Bunun adı faşizmdir!

Tutuklu HDP milletvekili Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yaşananlar basit bir sataşma girişimi olarak değerlendirilemez. Bu faşist saldırı sonucunda cenaze defnedilememiş mezardan çıkarılmak zorunda kalınmıştır. Hükümetten ve Cumhurbaşkanlığından gelen kınamalar, yaşanılan olayın vahametinin anlaşılamadığını göstermektedir.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesinde yaşanan hadiseyi, Cumhurbaşkanlığı adına en net şekilde kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu gayri insani tutumu kabullenmek, mümkün değildir. Bu, bizim inanç, kültür ve medeniyet değerlerimizle asla bağdaşmayan bir tutumdur. Çirkin bir yaklaşımdır.

Bu mesele, inanç, kültür ve medeniyet değerleri ile açıklanamaz. AKP iktidarının bugün ülkeyi getirdiği nokta açıktır: Cenazeye saldırının adı konulmalıdır. Yapılanın adı faşizmdir.

Ülkemizin bu noktaya gelmesinde gerici AKP iktidarı suçludur.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ
14 Eylül 2017