Komünistlerden açıklama: AKP'ye karşı herkes ayağa!

Türkiye Komünist Hareketi Göztepe ve Eskişehirspor taraftarlarının gözaltına alınması ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Komünistlerden açıklama: AKP'ye karşı herkes ayağa!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), geçtiğimiz gün Göztepe ve Eskişehirspor taraftarlarının haksız yere gözaltına alınması ve ‘terör’ suçlamasına maruz bırakılmasından hareketle AKP’nin tüm toplumu teslim almaya çalışmasına karşı bir açıklama yayımladı.

Geçmişte ‘FETÖ’ tarafından çıkartılan 6222 sayılı kanunun bugün de taraftarlara ve spor izleyicilerine karşı AKP tarafından bir silah olarak kullanılmaya çalışıldığının vurgulandığı açıklamada tribünlerden AKP’ye karşı ifade edilen tepkinin yükseldiği ifade edildi.

Muhaliflerine yanıt vermekte gecikmeyen AKP’nin, IŞİD destekçisi Konyaspor taraftarlarına ise dokunmadığı ve koruduğunun hatırlatıldığı açıklamada, “Haziran Direnişi döneminde Beşiktaş tribün grubu Çarşı ve üyelerine karşı başlatılan operasyonun bir benzeri bugün 2,5 ay önce oynanan final maçı bahane edilerek Göztepe ve Eskişehirspor taraftarlarına karşı başlatıldı” denildi.

“AKP’ye karşı herkes ayağa” başlıklı açıklama şu şekilde:

AKP’nin başta futbol olmak üzere Türkiye’de spor üzerinden yaratılan rantı yönetme hedeflerinin önemli bir ayağının tribünleri ve spor seyircilerini adeta terbiye etmek olduğu biliniyor. AKP’nin futbol dışında basketbol salonlarında ve hatta tenis kortlarında dahi karşılaştığı protestolar ve İzmir Marşı ile sembolize olan tepkiyi tribünleri terörize ederek bastırmaya çalışıyor.

Zamanında FETÖ’nün spor dünyasına hakimiyet kurmak için çıkartılmasını sağladığı 6222 Sayılı Kanun AKP’ye boyun eğmeyen taraftarlara karşı bir silah olarak kullanılmaya devam ediyor.Futbolda taraftarları “Passolig” uygulamasıyla dünyada örneği olmayan şekilde bir bankaya müşteri haline getirip fişlemeye başlayan AKP “sporda şiddet” bahanesiyle taraftarlara saldırıyor.

Haziran Direnişi döneminde Beşiktaş tribün grubu Çarşı ve üyelerine karşı başlatılan operasyonun bir benzeri bugün 2,5 ay önce oynanan final maçı bahane edilerek Göztepe ve Eskişehirspor taraftarlarına karşı başlatıldı.

17-18 yaşlarındaki çocuklardan yıllardır esnaflık yapan kişilere kadar taraftarlar sabaha karşı evlerinden gözaltına alınıp kelepçeli fotoğrafları basına servis edilerek Antalya’ya götürülüyor. Taraftarlar FETÖ’nün kumpaslarıyla aynı yöntemle adı ve sanı bilinmeyen bir “örgüt” suçlamasıyla karşı karşıya.

“Birkaç öfkeli çocuk” olarak görülmeye devam eden cihatçı terör örgütü IŞİD üyeleri emniyet binalarında polisleri bıçaklayarak öldürürken, daha birkaç gün önce Konyaspor taraftarları maç sırasında sahaya bıçak fırlatıp Beşiktaşları futbolcuları darp ederken ortada olmayan “örgüt” suçlamaları bugün oyunu durdurmak dışında hiçbir eylemleri olmayan Göztepe ve Eskişehirspor taraftarlarına yöneltiliyor.

AKP, ne yaparsa yapsın, kendisine direnç gösteren toplumsal kesimleri teslim alamayacağını, onlara boyun eğdiremeyeceğini öğrenmelidir. Unutulmamalıdır ki, zulüm ile abat olanın sonu berbat olur.

Ülkemizin AKP’den ve yoksulluk, sömürü, savaş ve adaletsizlik dışında hiçbir vaadi olmayan sermaye düzeninden kurtulması bir zorunluluktur. Bunun için emekçi halkımızı ve direnç gösteren tüm toplumsal kesimleri ayağa kalkmaya ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.

AKP’ye karşı herkes ayağa!