Komünistlerden 2 Temmuz açıklaması: Sivas’ı da, Sivas’ta yakanları da unutmayacağız!

Türkiye Komünist Hareketi, 2 Temmuz 1993’de 35 aydınımızın yakılarak katledildiği gerici kalkışma ile alakalı bir açıklamada bulundu. ”2 Temmuz 1993 günü Madımak otelinin önünde biriken, tekbir sesleriyle oteli ateşe veren ve içerdekilerin ölümlerini sevinç çığlıklarıyla karşılayanların kimler olduğunu çok iyi biliyoruz.” denilen açıklamanın tam metni şöyle : ”Sivas’ı da, Sivas’ta yakanları da unutmayacağız! Sivas’ta 35... View Article

Komünistlerden 2 Temmuz açıklaması: Sivas’ı da, Sivas’ta yakanları da unutmayacağız!

Türkiye Komünist Hareketi, 2 Temmuz 1993’de 35 aydınımızın yakılarak katledildiği gerici kalkışma ile alakalı bir açıklamada bulundu.

”2 Temmuz 1993 günü Madımak otelinin önünde biriken, tekbir sesleriyle oteli ateşe veren ve içerdekilerin ölümlerini sevinç çığlıklarıyla karşılayanların kimler olduğunu çok iyi biliyoruz.” denilen açıklamanın tam metni şöyle :

”Sivas’ı da, Sivas’ta yakanları da unutmayacağız!

Sivas’ta 35 insanımızın katledilişinin üzerinden 24 yıl geçti.

2 Temmuz 1993 günü Madımak otelinin önünde biriken, tekbir sesleriyle oteli ateşe veren ve içerdekilerin ölümlerini sevinç çığlıklarıyla karşılayanların kimler olduğunu çok iyi biliyoruz.

Bunlar, ABD’nin sosyalizme karşı kurduğu yeşil kuşak projesinin öğrencileridir. Komünizmle Mücadele Dernekleri’nin militanlarıdır.

Bunlar, 6-7 Eylül olaylarının örgütleyicilerinden Milli Türk Talebe Birliği’nin üyeleridir.

Bunlar, 6.Filo’yu kıble kabul edip namaz kılan, 6.Filo’yu protesto eden üniversite öğrencilerine silahlarla, satırlarla, bıçak ve sopalarla saldırıp öldüren işbirlikçilerdir.

Bunlar, Maraş’ta, Çorum’da Alevileri katledenlerdir.

12 Eylül sonrası büyümeleri için tüm imkanların önlerine serildiği cemaatlerdir, tarikatlardır.

Afganistan’da, Çeçenistan’da, Balkanlar’da, Ortadoğu’da insanları yok eden cihatçılardır.

Uğur Mumcu’nun, Bahriye Üçok’un, ramazan ayında oruç tutmadığı için öldürülen üniversite öğrencisi Ümit Cihan Tarho’nun, asker Ali Arslan’ın katilleridir.

Osmanlı özlemcisi, ABD sevdalısı Büyük Ortadoğuculardır.

El Kaide, IŞİD, İhvan’dır. Rabia işaretidir.

Kadınları eve hapsetmeye çalışan yobazlar, kendilerine teslim edilen çocuklara tecavüz edebilen Ensar’cılardır.

Dondurma yiyen çocuğa, şort giyen kadına, kaç çocuk yapılacağına, o çocukların nasıl büyütüleceğine karışma ve karar verme hakkını kendilerinde görenlerdir.

Bunlar, yıllardır, yanı başımızdaki Suriye halkını katledenler ve onların ekonomik, askeri, politik destekçileridir.

2 Temmuz 1993 günü Madımak otelinin önünde biriken ve 35 insanımızı katledenler, ellerindeki benzin bidonlarıyla sadece Sivas’ı değil bir ülkeyi, bir ülkenin geleceğini de yakmaya başlamıştır.

Ne Sivas’ın unutulmasına ne de ülkemizin geleceğinin bu gerici zihniyetin elinde yok edilmesine izin vermeyeceğiz!”