Komünistler Van'da: Bu coğrafyanın sosyalizme olan ihtiyacı bir kere daha açığa çıkmıştır

Türkiye Komünist Hareketi Van İl Örgütü açılış etkinliği yapıldı.

Komünistler Van'da: Bu coğrafyanın sosyalizme olan ihtiyacı bir kere daha açığa çıkmıştır

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Van İl Örgütü açılışı dün gerçekleştirildi. Açılışa TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek katıldı. Açılışa Vanlı kadınlar, lise ve üniversite öğrencileri ile emekçiler de katılırken, katılımcılar son birkaç yıldır Van’da komünist siyasete olan özlemlerini dile getirdi.

Açılış etkinliğinde öncelikle TKH Van İl Örgütü adına Hüseyin İnal Özgökçe söz aldı. Özgökçe konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“Bu coğrafyada mücadelenin önemini bilerek ve bu sorumluluğu hissederek verdiğimiz arayı sonlandırıyoruz. 2000’li yıllarının başında itibaren itibaren Van özelinde sürekli bir mücadele geleneği içerisinde bulunduk. Bugün bu binanın açılışı karalılığımızın ve mücadelemizin teminatıdır. Hep söylediğimiz gibi Türkiye’de Kürtsüz bir devrim düşünülemez. Bu topraklarda mücadelenin en önemli koşulu da bu coğrafyada Kürt emekçilerini örgütleyici bir unsur olmaktır. Bu iradenin arkasındayız. Yaşasın Türkiye Komünist Partisi! Yaşasın Türkiye Komünist Hareketi!”

Özgökçe’den sonra söz alan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ise, Van’da daha önce atılan adımların devamının atılmış olduğunu belirtti. Tekerek şu ifadelerle sözlerine devam etti.

“97 yıllık tarihimizin sorumluluğu ve bilinciyle yolumuza devam ediyoruz. Biz o direniş tarihimize sahip çıkmak ve unutturmamak için bugün açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Yıllar önce Van’da yine ilk örgütlenmemiz üniversite öğrencileri arasında oldu. Gerek partimizin siyasi hattı, gerekse ülkenin geldiği siyasi durum bizi o kadar haklı çıkardı ki Van’da çok kısa bir süre içerisinde yerelde hatırı sayılabilecek burada da yer alan dostlarımızı bulabildik. Onlarla fikir alışverişinde bulunduk. Onları dinledik, onlar bizi dinledi. Şimdi yeniden Van’da adım adım büyürken yanımızda olarak bize desteklerini esirgemiyorlar. Türkiye’nin ihtiyacı olan şeyin sosyalizm olduğu açıktır. Bununla birlikte bu coğrafyanın sosyalizme olan ihtiyacı güncel olarak bir kere daha açığa çıkmıştır. Partimiz bunun garantisi, Kürt emekçilerinin sosyalizme kazanılmasının anahtarı olacaktır.”

Tekerek, emekçilere, kadınlara ve gençlere örgütlenme çağrısı yaparak konuşmasına son verdi.

Açılış konuşmalarının ardından, toplantıya katılanlara Van’da parti çalışmalarının geleceği hakkında bilgilendirme yapıldı.