Komünistlerden TEOG açıklaması: TEOG’un kaldırılmasının altındaki nedeni biliyoruz!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Cumhurbaşanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TEOG sınavının kaldırılması hakkındaki yorumlarına dair bir açıklama yayınladı.

Komünistlerden TEOG açıklaması: TEOG’un kaldırılmasının altındaki nedeni biliyoruz!

“TEOG’un kaldırılmasının altındaki nedeni biliyoruz!” başlığını taşıyan açıklama şu şekilde:

Cumhurbaşkanı ve Başbakan okulların açılacağı sırada TEOG sınavının kaldırılmasını gündeme getirmeleri manidardır. 15 yıldır iktidar olanların bugün bu konuyu gündeme getirmelerinin altında başka bir şey vardır. Amaçları düşük başarı gösteren imam hatiplerin önünü açmaktır.

TEOG sorununu yıllardır var edenlerin durup dururken bunu kaldırmak istemelerine kanma.

15 yıldır iktidar olan AKP, eğitimi deneme yanılma tahtasına çevirmiştir. Denemedikleri sınav yöntemi kalmadı. TEOG kaldırılmalıdır, ancak bununla gerçek niyetleri görülmelidir. Bugün eğitim sisteminin sorunu imam hatiplerin önünün açılması değildir. Tersine imam hatipleştirme temel sorundur.

Din dersi zorunlu olarak okutulmaya devam etmektedir. Bu 12 Eylül faşist cunta uygulaması kaldırılmalıdır.

Eğitim paralıdır. Parası olanlar özel okullarda, olmayanlar ise imam hatip okullarına mahkum bırakılmaktadır. Eğitim bütün kademelerinde parasız hale getirilmelidir.

Devlet okullarının dini okullara dönüştürülmesine, imam hatipleştirilmesine dur denmelidir.

Eğitim gericileştirilmiş, tarikat ve cemaatlere teslim edilmiştir. Eğitimde gericileşme durdurulmalı, laik eğitim devletin temel görevi olarak her yurttaşa sağlanmalıdır.

Cihat eğitimi müfredata girmiş, evrim teorisi kaldırılmıştır. El Kaide ve IŞİD ideolojisi olan cihat müfredattan derhal çıkmalı, bilimin en önemli konusu olan evrim müfredata eklenmeli, bilimsel eğitim sağlanmalıdır.

AKP, eğitimi kendi arka bahçesini oluşturmak için kullanmaktadır. Dün FETÖ’nün yapmaya çalıştığını bugün AKP yapmaktadır.

Laik, bilimsel, parasız eğitim istiyoruz!

 

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

18 Eylül 2017