Komünist şair Nâzım Hikmet, Maltepe, İzmir ve Edirne'de anılıyor

Nâzım Hikmet ülkenin farklı noktalarında anılıyor.

Komünist şair Nâzım Hikmet, Maltepe, İzmir ve Edirne'de anılıyor

Komünist şair Nâzım Hikmet, ölüm yıldönümünde Maltepe ve Edirne’de yapılacak etkinliklerle anılacak.

Maltepe Nâzım Kültürevi (NKE) tarafından Beşçeşmeler Meydanı’nda yapılıyor. 3 Haziran Cumartesi günü saat 13:00 itibariyle başlayacak olan “Nâzım Haziran Festivali”nde 18:00’a kadar satranç turnuvası, çocuklar için yüz boyama gibi etkinliklerin yanı sıra Nâzım fotoğraf atölyesi tarafından hazırlanan serginin açılışı yapılacak.

Akşam saat 19:00 itibariyle ise Nâzım Hikmet’in anma konuşmaları ve şiir dinletisi ile devam edecek etkinlikte önce Deep Note adlı müzik grubu, sonrasında ise halk müziği sanatçıları Mercan ve Erdal Erzincan sahne alacak.

Her yıl Maltepe NKE tarafından düzenlene Nâzım Festivali’nin bu yıl da ilgiyle izlenmesi bekleniyor.

(MALTEPE’DE ERDAL ERZİNCAN VE MERCAN ERZİNCAN’IN KATILACAĞI KONSER ŞIRNAK’TA YAŞANAN HELİKOPTER KAZASI NEDENİYLE İLERİ BİR TARİHE ERTELENMİŞTİR.)

Nâzım Edirne’de de anılıyor

Bir diğer etkinlik de Edirne Nâzım Hikmet Kültür Merkezi (NHKM) tarafından düzenleniyor. 4 Haziran Pazar günü saat 19:30’da yapılacak etkinlikte anma konuşmaları ve şiir dinletisinin ardından Grup Enstantane, komünist şair Nâzım’ı anmak için şarkılarıyla birlikte Nâzım dostları ile birlikte olacak.

TKH ve Onbeşler Derneği İzmir’de Nâzım’ı anıyor

Türkiye Komünist Hareketi ve Onbeşler Birlik Dayanışma Bilim ve Kültür Derneği’nin birlikte düzenlediği Nâzım Hikmet’i anma etkinliği 3 Haziran Cumartesi saat 18:00’da İzmir Sanat’ta yapılacak.

Anma konuşmaları ve sinevizyon gösterisinin ardından etkinlikte müzik dinletisi de yapılacak.