Koalisyon Sözcüsü Dorrian: YPG'ye verdiğimiz silahları geri almamız söz konusu değil

Koalisyon Sözcüsü, Rakka'ya yapılacak operasyon sebebiyle YPG'ye verilen silahların geri alımının söz konusu olmayacağını söyledi.

Koalisyon Sözcüsü Dorrian: YPG'ye verdiğimiz silahları geri almamız söz konusu değil

Rakka’ya yapılacak operasyon sebebiyle ABD’nin YPG’ye verdiği silahların, görevler kapsamında çeşitli şekillerde kullanacağını ifade eden Koalisyon Sözcüsü John Dorrian, bu silahların geri alımının söz konusu olmayacağını söyledi.

Bir gazetecinin, “Bu silahları belirli görevler için veriyoruz  dediniz, o zaman görev tamamlanınca bu silahlar geri mi toplanacak?” şeklindeki  sorusu üzerine de Dorrian, “Hayır. Silahlar IŞİD ile savaşta kullanılmaya devam edilecek. IŞİD, ortaklarımıza tedarik ettiğimiz bu silahların bedelini ödeyecek.” diye konuştu.

Bir başka muhabirin, “Bu silahların bir noktada Suriye’deki diğer muhalif  gruplara veya müttefik ülkelere dönmeyeceği konusunda nasıl bir güvenceniz var?”  şeklindeki sorusu üzerine Dorrian, ABD’nin süreci gözlemleyerek kontrol edeceğini ifade etti.

“IŞİD’e karşı kullanma vaadini aldık”

Dorrian, “Bu silahlarla ne yapıldığını izliyoruz. Belirlenen amaçlara  uygun kullanılmasını sağlıyoruz. Bu silahları alanlardan, silahları IŞİD’e karşı kullanmaları vaadini aldık ve bu silahların yerine kullanıldığından emin olmak için izlemeye devam edeceğiz. Burada ne yapacağımız ile ilgili spekülatif  tartışmalara girmeyeceğim ancak vardığımız mutabakatın dışına çıkılması bu  ortaklarımızla yaptığımız operasyonları ve verdiğimiz desteği etkileyecektir.”  dedi.