Klintseviç: "ABD Suriye'ye karşı yeni bir saldırıya hazırlanıyor."

Klintseviç, Beyaz Saray'ın Şam'ın yeni kimyasal silah saldırısına hazırlanıyor gibi göründüğü açıklamasının ardından ABD'nin yeniden Suriye ordusuna karşı yeni bir saldırıya hazırlandığı konusunda uyardı.

Klintseviç:

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Beyaz Saray’ın Şam’ın yeni kimyasal silah saldırısına hazırlanıyor gibi göründüğü açıklamasının ardından ABD’nin yeniden Suriye ordusuna karşı yeni bir saldırıya hazırlandığı konusunda uyardı.

Sputnik’e konuşan Klintseviç “ABD, Suriye ordusuna karşı yeni bir saldırıya hazırlanıyor, bu açık. Yeni bir küçümseyici ve görülmemiş bir provokasyon hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

Klintseviç, kimyasal saldırı bahanesiyle yapılacak bu yeni saldırının ardından, ABD’nin yapıcı bir çözümün eşiğindeki herhangi bir grubu da vurabileceğini ifade etti.

‘RUS ASKERLERİ DE TEHLİKEDE’

Klintseviç, bu bağlamda Suriye’de görev yapan Rus askerleri ve diğer askeri uzmanların hayatının tehlikede olduğunu ifade etti.
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, kimyasal saldırı düzenlenmesi halinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve ordusunun ‘büyük bir bedel ödeyeceği’ ifadeleri yer almıştı.
ABD Başkanı Donald Trump, Suriye hükümetinin 4 Nisan’da Han Şeyhun kasabasında kimyasal saldırı düzenlediği iddialarının ardından Suriye’deki bir hava üssüne füze saldırısı düzenlenmesini emretmişti. ABD donanması 7 Nisan’da Suriye’deki El Şayrat üssüne 49 Tomahawk füzesi fırlatmıştı.

ABD bu saldırı ile Suriye hükümetini ilk kez doğrudan hedef almıştı. ABD’nin füze saldırısının ardından Rusya Suriye’nin hava savunma sistemini güçlendireceğini ve koalisyon güçleri ile hava güvenliğini sağlamak için kurulan iletişim kanallarını dondurma kararı almıştı.