KKKA şüphesiyle bir ölüm daha

Edirne'de yüksek ateş ve karın ağrısı şikayetiyle kaldırıldığı hastanede ölen 5 yaşındaki çocukta KKKA hastalığından şüphe ediliyor.

KKKA şüphesiyle bir ölüm daha

Edirne’nin Enez İlçesi’nde, yüksek ateş ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 5 yaşındaki Çınar Çalışkan, yaşamını yitirdi. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından öldüğünden şüphelenilen çocuğun cesedi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Enez’e bağlı Gülçavuş Köyü’nde oturan ailesi Çınar Çalışkan’ı yüksek ateş ve karın ağrısı şikayetiyle Enez Devlet Hastanesi’ne getirdi. Durumu ağırlaşan çocuk, daha sonra Keşan Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Çınar Çalışkan, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ölümünün şüpheli görülmesi üzerine Çalışkan’ın cesedi, hastane morgunda savcı ve jandarma gözetiminde yapılan otopsinin ardından kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Küçük çocuğun ölümünün KKKA hastalığına bağlı olup-olmadığının adli tıptan gelecek otopsi raporuyla netlik kazanacağı bildirildi. Soruşturma sürüyor.

http://gazetemanifesto.com/2017/04/28/corumda-kirim-kongo-kanamali-atesi-nedeniyle-olum/