Kız ve erkek öğrencileri ayıran okul müdürü: "Düşünün odanızdaki eşyanın yerini değiştirmek gibi"

Konya'daki bir lisede kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda eğitim göreceğini duyuran okul müdürü konuştu.

Kız ve erkek öğrencileri ayıran okul müdürü:

Konya’nın Selçuklu ilçesindeki Konevi Anadolu Lisesi’nde kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda eğitim göreceğini duyuran Okul Müdürü Ömer Faruk Özarslan, kararın velilerden gelen taleple alındığını söyleyerek kendini savundu.

Hürriyet’ten Gülseven Özkan‘ın ulaştığı gerici müdürün haremlik-selamlık eğitim kararını savunurken kullandığı ifadeler de ayrı bir skandal niteliğinde. Öğrencileri cinsiyetlerine göre ayırmayı “Düşünün odanızdaki eşyanın, masanın yerini değiştirmek gibi” sözleriyle niteleyen müdür Özarslan, uygulama için AKP’nin gözdesi olan imam hatip okullarını örnek gösterip “Bugün imam hatiplerin hepsinde kız-erkek öğrenciler ayrı. Orada niye kıyamet kopmuyor?” diye sordu. Gerici müdür, çok istenmesi halinde ‘karma sınıf’ oluşturulabileceğini söyledi.

Özarslan’ın ifadeleri şöyle:

“Velilerden gelen karar gereği böyle bir işlem yapıldı. İkinci dönemin başında pilot olarak bir kız, bir erkek sınıfı oluşturduk. Baktık, verimli olduğunu gördük, velilerden gelen talep neticesinde böyle bir uygulamaya geçtik. Öğrenciler de istiyor. Okulun yüzde 60’ı kızlardan oluşuyor. Buna ideolojik bakmamak lazım. Eskiden de kız liseleri vardı ve inanın kızlar kendilerini daha rahat ifade etmeye başladılar. Bu eğitim dışında ideolojik bir uygulama değil. Erkek öğrenciler kendi aralarında argo konuşuyorlar, psikolojik olarak kız öğrencileri de etkiliyor, rahatsız oluyorlar. O kadar da büyütülecek bir şey değil. Okulu tamamen kıza veya erkeğe çevirsek o bakanlıktan, ilden veya valilikten onay almakla olur ama bu bizim iç meselemiz. Düşünün odanızdaki eşyanın, masanın yerini değiştirmek gibi. Yönetmeliğe gerek yok. Bugün imam hatiplerin hepsinde kız-erkek öğrenciler ayrı. Orada niye kıyamet kopmuyor? 740 civarında öğrencimiz var. Gelecek yıl okulun genelinde olacak ama çok ısrar edilirse şu an dil sınıfında olduğu gibi isteyene karma sınıf da oluşturabiliriz. Çok da büyütülecek bir şey değil.”

Soruşturma başlatıldı

Öte yandan Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkili, kararla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını söyledi. Yetkili, “Böyle bir uygulama ortaöğretim yönetmeliğinde yok, yönetmeliğe aykırı. Olayın gündeme gelmesiyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı da dönüş yaptı. Okulla ilgili inceleme başlatıldı. Geçen dönem açılan sınıf için de soruşturma başlattık” diyerek bilgi verdi.

http://gazetemanifesto.com/2017/06/13/lisede-seriat-uygulamasi-uyarmadi-demeyin/