Kırmızı Kedi Yayınevi'ne saldıranlar serbest bırakıldı!

İstanbul Beyoğlu'nda Kırmızı Kedi Yayınevi'ne taşlı sopalı saldırı düzenleyenler serbest bırakıldı.

Kırmızı Kedi Yayınevi'ne saldıranlar serbest bırakıldı!

İstanbul Beyoğlu’nda Kırmızı Kedi Yayınevi’ne taşlı sopalı saldırı düzenleyenler serbest bırakıldı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin nasıl yakalandığına dair detaylar da ortaya çıktı.

Sabahattin Önkibar’ın “Devlet Bahçeli Ve MHP İçin Her Şey” kitabını yayımlayan Kırmızı Kedi Yayınevi’nin İstanbul Gümüşsuyu’ndaki merkezine 10 Şubat’ta düzenlenen saldırının failleri tespit edilmiş ve cumartesi günü gözaltına alınmıştı.

Odatv‘de yer alan habere göre, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, saldırının gerçekleştiği bölgedeki kameraları incelemesiyle gözaltına alınan 1991 doğumlu Hüseyin Uğur Yaman ve 1981 doğumlu Mustafa Tonkal’ın saldırıyı gerçekleştikten sonra bindikleri taksinin şoförünün bilgisine başvurdu. Taksi şoförü, şüphelilere nefes nefese olmalarının nedenini sorduğunu ve “Parkın içinde bulunan iki tane kangal köpeğin saldırdığı” yanıtını aldığını anlattı. Taksi şoförü gözaltındaki saldırganları da teşhis etti.

Ancak, saldırıdan sorumlu tutulan iki ismin de serbest bırakıldığı öğrenildi.

Haluk Hepkon: Yeni saldırıların önü açılacak

Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon ise konuya dair yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Emniyet Teşkilatı, Kırmızı Kedi Yayınevi’ne saldırdığını tespit ettiği iki kişiyi cumartesi günü gözaltına aldı. Bölgedeki bütün kameraların incelenmesiyle başarılı bir operasyon yürütüldüğü görülüyor. Bu durum ne kadar sevindiriciyse de, yakalanan bu kişilerin aynı gün içerisinde ifadelerinin alınıp serbest bırakılması o kadar düşündürücüdür. Kırmızı Kedi’ye saldırının basit bir cam kırma, mala zarar verme olarak gösterilmesi kabul edilemez. Mahallenin çocukları futbol oynarken camımızı kırmamıştır. Bu planlı bir terör saldırısıdır. Saldırı esnasında ‘Sabahattin Önkibar akıllı olsun’ diye tehditler savrulması da, bu işin mala zarar verme şeklinde sulandırılamayacağını göstermektedir. Aynı dönemde Büro-Sen lideri Fahrettin Yokuş’a silahlı saldırı ve bugün Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kundaklama girişimi Kırmızı Kedi’ye saldırının, tıpkı Yeniçağ gazetesine saldırı gibi, bir terör dalgasının parçası olarak değerlendirilmesi gerektiğini gösteriyor.

Kırmızı Kedi’ye saldıranları gözaltına aldığınız gün serbest bırakırsanız, iki gün sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kundaklanmasını önleyemezsiniz. Altını çizerek söylüyoruz; Kırmızı Kedi’ye yapılan bir terör saldırısıdır ve gereği yapılmazsa yeni saldırıların da önünü açacaktır.”