Kim Jong-un: Nükleer silahlar Amerikan tehdidinden korunmak için gerekli

Kim, 'ülkenin askeri gücünü geliştirmeleri' ve 'nükleer savaş ile iğrenç yaptırım uygulama arayışlarını ortadan kaldırmaları' gerektiğini de söyledi.

Kim Jong-un: Nükleer silahlar Amerikan tehdidinden korunmak için gerekli

Kore İşçi Partisi Merkez Kurul toplantısı pazar günü gerçekleşti.

Toplantıda son dönemdeki gelişmeleri değerlendiren Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un, ekonomiyi ve nükleer programı eş zamanlı olarak geliştirme politikasının doğruluğunun görüldüğünü ve ülke ekonomisinin yaptırımlara rağmen geliştiğini belirtti.

Sputnik‘in haberine göre, Kore İşçi Partisi Merkez Kurulu toplantısında konuşan Kim, “Oluşan tablo, partimizin ekonomiyi ve nükleer gücünü geliştirerek doğru yoldan hareket ettiğini gösterdi. ABD ve müttefiklerinin katı yaptırımlarına rağmen, ulusal ekonomi gelişti” dedi.

Kim, ‘ülkenin askeri gücünü geliştirmeleri’ ve ‘nükleer savaş ile iğrenç yaptırım uygulama arayışlarını ortadan kaldırmaları’ gerektiğini de söyledi.

‘Nükleer silahlar Amerikan tehdidinden korunmak için gerekli’

Kim, “Nükleer silah, nükleer şiddet dalgalarını engelleyerek insanların gökyüzünün altında mutlu bir yaşam sürmelerini sağlıyor. Nükleer silahlar, Amerikan emperyalizminin uzun vadeli nükleer tehdidinden korunmak için gerekli” ifadelerini kullandı.

ABD’nin KDHC’nin egemenliğine son vermek için BM Güvenlik Konseyi’nden (BMGK) yaptırım kararları çıkardığını ve ‘ölüm acısı içinde kıvrandığını’ da kaydeden Kim, “Bilimsel ve teknik güçler, ABD’nin arayışlarına son vermek ve sosyalist ekonomik bir ülke inşasında ilerleme kaydetmek için temel kozumuz” diye vurguladı.

Güney Kore: Henüz Kuzey Kore’den yakın bir provokasyon işareti tespit etmedik

Diğer yandan Güney Kore ordusu Kore’de İşçi Partisi’nin kuruluşunun yıldönümü nedeniyle bu hafta yapılacak kutlamalar sırasında ‘yakın bir provokasyon’ işareti görülmediğini açıkladı.

Güney Kore resmi haber ajansı Yonhap’a konuşan Güney Koreli bir askeri kaynak, ABD ile işbirliği halinde izleme faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Kaynak, “Henüz Kuzey Kore’den yakın bir provokasyon işareti tespit etmedik. Herhangi bir gelişmeye karşı savunma amacıyla arttırılmış izleme faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

KDHC balistik füze ve nükleer denemelerini özel tarihlere denk getirmesiyle biliniyor.