Kılıçdaroğlu'ndan Zafer Çağlayan açıklaması: Bu olayın sadece görünen yüzü

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’de Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan'a tutuklama kararı verilmesinee ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan Zafer Çağlayan açıklaması: Bu olayın sadece görünen yüzü

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’deki Reza Zarrab’ın da yargılandığı davaya Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan’ın dahil edilmesine ilişkin “Çağlayan, bu büyük yolsuzluk olayı ve soruşturmasının sadece görünen yüzüdür” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Erdem Gül’e konuşan Kılıçdaroğlu, “Çağlayan’la ilgili bu gelişmeden sonra bırakın ABD’yi yurtdışına bile çıkamazlar.” derken davaya ilişkin şunları ekledi:

“Yurtdışına bile çıkamazlar”

“Bir hükümetin, devleti nasıl soyduğuna hep birlikte ülke olarak tanıklık ettik. O nedenle dönemin bakanı Zafer Çağlayan’ın hazırlanan iddianame ile bu yolsuzluk davasına eklenmesi, olayın sadece görünen yüzüdür. Çağlayan’la ilgili bu gelişmeden sonra bırakın ABD’yi yurtdışına bile çıkamazlar. Bir bakana 700 bin liralık saat verilmiş ve kanıtlanmıştır. Alınan ve verilen rüşvetlerin tamamı ses kayıtlarıyla, banka hesaplarıyla kanıtlanmıştır.

“Adalet Bakanı ABD’ye sık sık bunun için gitti”

Aslında bu gelişme, Adalet Bakanı’nın ABD’ye sık sık gitme nedenini de ortaya çıkardı. Adalet Bakanı’nın sık sık ABD’ye gitmesinin nedeni 15 Temmuz darbe girişiminin hesabının sorulması için Gülen’in iadesinin sağlanması amacıyla değil, Sarraf dosyasını kapatmak içindi. Bütün amaçları, gündemleri buydu”