Kılıçdaroğlu'ndan tüm partililere "Faşist diktatör" talimatı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tüm partilileri AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "Faşist diktatör" demekten imtina etmeme çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan tüm partililere

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Faşist diktatör” dediği için hakkında soruşturma başlatılan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’a destek açıklaması yaparken, tüm partilileri de sözkonusu sözleri kullanmaya çağırdığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK), Tezcan’ın “faşist diktatör” sözlerinin ardından yaşanan tartışma masaya yatırıldı.

Hürriyet’ten Rıfat Başaran‘ın aktardığına göre Kılıçdaroğlu ve kurmayları, Tezcan’a “tam destek” verirken “Bu yapılan itham değil durum tespitidir. Türiye’de yaşanan bu. Bunun mutlaka üzerine gidilmesi gerekiyor. Bütün arkadaşlarımız da bu tanımı kullanmaktan imtina etmemeli” dedi. Diğer MYK üyeleri de, “Bu ülkede yaşananlara dışarıdan tarafsız bir göz baksa veya bir bilirkişi gelse, yaşananlar faşist diktatörlük değil de nedir” şeklinde yorumlar yaptı.

AKP’nin, “faşist diktatörlük” sözü üzerine manipülasyon yaparak gündemi değiştirmek için tartışmayı sürdürdüğü ifade edildi.