Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Salıya kadar izin veriyorum

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Mersin'de AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Rıza Sarraf davası ile ilgili olarak "Salı gününe kadar izin verdiği"ni açıkladı.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Salıya kadar izin veriyorum

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Mersin’de AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve yakınlarının yurt dışına para transferi belgelerine ve Rıza Sarraf davasına ilişkin konuştu, Erdoğan’ın açıklamalarına yanıt verdi.

Erdoğan’ın yakınları hakkındaki iddialarına ilişkin gösterdiği belgelere değinen Kılıçdaroğlu, “Bir şirket var sermayesi 1 sterlin. 1 ortağı var. 15 milyon dolar bir tarafta, 1 sterlin bir tarafta” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında “belge” polemiğine ilişkin şunları söyledi:

“Bu nasıl bir ticaret. Böyle bir ticareti ben bilmiyorum. Bu ticareti ancak üç kağıtçılar bilir. Normal tüccar nereden bilecek bunu? Herkes var. Herkes şu veya bu şekilde bir ticaret yapıyor. En azından fırından bir ekmek alıyor. Ama böyle bir hokkabazlığı hiç görmedik. ‘Efendim bu bir ticarettir’. Çık bunu millete bir anlat. Nasıl bir ticaret bu. 15 milyon bir tarafta 1 sterlin yani 5 lira bir tarafta.

Rahat uyuyamıyor ben biliyorum. Ben söylüyorum: Doktoru bulundur yanında. Doktoru olacak yanında.

Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy verenlere hiçbir sözüm yok. Onlar gittiler oylarını kullandılar. Benim sözüm onların temiz oylarının bu kadar kirletilmesine.

Şunu herkes bilsin: Ben hayatta kaldığım sürece kul hakkını, bütün yetimlerin hakkına sahip çıkacağım.

Salıya kadar Erdoğan’a izin veriyorum. Sarraf’a devletin sırlarını kim teslim etti? Çık, anlat.”