Kılıçdaroğlu'ndan 'dokunulmazlık' yanıtı: Pişmanlık yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılmasına partisinin verdiği destekle ilgili açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan 'dokunulmazlık' yanıtı: Pişmanlık yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına yol açan dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek vermesiyle ilgili yapılan eleştirilere “Herhangi bir pişmanlık yok” diye cevap verdi.

RS FM’de Yavuz Oğhan‘ın konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Dokunulmazlık konusunda herhangi bir pişmanlık söz konusu değil. Burada önemli olan Anayasa Mahkemesi kararları bağlamında milletvekilleri yargılanır ama milletvekilleri tutuklanamaz. Neden tutuklanamaz çünkü millet seçti ve seçilen milletvekilinin o milleti temsil hakkı var. Tutukladığın andan itibaren kendisine oy veren kitlenin, seçmenin temsilini de mahkum etmiş oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.

‘Edirne Cezaevi’ sorusu

Kılıçdaroğlu, “Bu yürüyüş Enis Berberoğlu’nun tutuklu olduğu Maltepe Cezaevinde’mi bitecek, yoksa HDP’li Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olduğu Edirne Cezaevine kadar devam mı edecek?” soru için de “Yürüyüşümüzün belki son gününde bu konuda bir karar çıkacak. Bu karar çerçevesinde yürüyüşümüzü ya Silivri’ye kadar yapacağız ya da Maltepe’de keseceğiz. Ama yürüyüşümüzü Maltepe’de de kessek, Silivri’de de kessek adalet konusunda arayışımız ve adaletin gerçeklemesi konusundaki çabamız devam edecek” açıklamasında bulundu.