Kılıçdaroğlu'ndan 'Demokrasi Manifestosu' talimatı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 2018’de yapılacak kurultayı öncesinde “Demokrasi Manifestosu” hazırlıkları için talimat verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Demokrasi Manifestosu' talimatı

AKP’nin son yayımladığı ve büyük tartışma yaratan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yi Anayasa Mahkemesi’ne götürme kararı alan CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 3-4 Şubat 2018’de toplanacak Büyük Kurultay öncesinde “Demokrasi Manifestosu” hazırlıkları için talimat verdi.

Gazete Habertürk’ten Düngün Karadaş‘ın haberine göre, bu doğrultuda hukuki, ekonomik ve siyasi sorunlar için üç ayrı çalışma grubu oluşturulacak. Çalışma grupları hazırlık yapacak ve Türkiye’nin temel sorunlarına ilişkin özgün çözüm önerilerini Kılıçdaroğlu’na iletecek. Kılıçdaroğlu, bu bilgiler ışığında hazırlanacak kurultay konuşmasında, partisinin yeni vizyonunu ortaya koyacak ve “2019 Manifestosu”nu kurultay salonunda Türkiye’ye ilan edecek.“İktidar kurultayı” parolasıyla yapılacak Büyük Kurultay’da “hak, hukuk ve adalet” temaları öne çıkartılacak. Kurultayda, OHAL’in sona erdirilmesi istenecek.