Kılıçdaroğlu'ndan bozkurt işareti ile ilgili ilginç açıklama: Benim yaptığım her hareket emin olun samimi

CHP Genel Başkanı Adalet Yürüyüşü'nün 11. günüde konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan bozkurt işareti ile ilgili ilginç açıklama: Benim yaptığım her hareket emin olun samimi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bayram namazını Bolu’da kıldı. Partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki amacıyla Ankara’dan İstanbul’a başlattığı yürüyüş kapsamında kentte bulunan Kılıçdaroğlu, bayram namazını kamp alanı yakınlarındaki Karacaağaç köyündeki camide kıldı.

Açlık grevini bitirme çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bayram namazını İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki amacıyla Ankara’dan İstanbul’a başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nün bugünkü durağı olan Bolu’nun Karacaağaç Köyünde bulunan köy camisinde kıldı. Daha sonra yürüyüşün 11. gününe başlamak üzere kameraların karşısına geçen Kılıçdaroğlu, “Şu ana kadar yolun yaklaşık 3’te 1’ini bitirdik. Şöyle bir düşünce var, Kılıçdaroğlu gerçekten yürüyor mu yoksa arada bir yürüyüp sonra otobüse mi biniyor. Ankara – İstanbul yolunun her santimini yürüyorum arkadaşlar” dedi. Kılıçdaroğlu, cezaevinde açlık grevine devam eden eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya da seslenerek, açlık grevine son vermeleri çağrısında bulundu.

“İnsanlar adalet arıyor”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşünün 11. gününde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Yürüyüşümüz kararlıkla sürdüreceğiz. Adaletin ne kadar önemli olduğunu sizler de biliyorsunuz. Adalet benim için değil, hepimiz için olması gereken bir kavram. İnsanlar adalet arıyor. Ülkenin buna ihtiyacı var. Aslında gönül isterdi ki farklı partilerden de bize eşlik etsinler. İstanbul Ankara karayolunu yürüyerek bitireceğim.” dedi.

Bozkurt işareti

Dün bir vatandaşın kendisine dönük yaptığı bozkurt işaretine aynı şekilde karşılık veren Kılıçdaroğlu, “Benim yaptığım her hareket emin olun samimi. İçten pazarlıklı bir insan değilim. Eksiğim olabilir, yanlışım da olabilir. Eğer bozkurt işareti yapan birisi beni destekliyorsa benim de desteklemem lazım benim de alkışlamam lazım. İnsanlar eleştirebilirler, eleştirinin de belli bir düzeyde olması lazım.” ifadelerini kullandı.

“Erdoğan’a geçmiş olsun”

Kılıçdaroğlu, kısa süreli rahatsızlık geçiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da geçmiş olsun dileklerinde bulundu.