Kılıçdaroğlu'ndan "Beni canlı yayında mahcup edin" çağrısı

CHP Genel Başkanı, "Kılıçdaroğlu neye 'Hayır' diyeceğini bilmiyor" eleştirilerine yanıt daha verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı radyo programında başkanlık sistemine dair ‘gaf’ olarak nitelenen sözlerinin ardından yapılan “Kılıçdaroğlu neye ‘Hayır’ diyeceğini bilmiyor” eleştirilerine yanıt daha verdi.

Sakarya’da bir grup gazeteciyle bir araya gelen CHP lideri, radyo programındaki sözlerinden sonra gelen tepkilerle ilgili olarak “Madem ki ben bilmiyorum beni televizyonda mahcup duruma düşürün” ifadelerini kullandı, AKP’ye canlı yayında tartışma davetinde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun sözleri şöyle:

“Eğer ben bilmiyorsam ne kadar güzel, ellerine çok önemli bir fırsat veriyorum. Onların arzu ettikleri bir televizyon programına çıkarız, ben de anlatırım onlar da anlatırlar, kim doğruyu kim yanlışı söylüyor vatandaş da karar verir. Böyle bir fırsatı niye kaçırıyorlar? Gazetecileri, televizyon kanalını ben seçmeyeceğim, bütün tercihleri onlara bırakıyorum. Arzu ettikleri televizyon, arzu ettikleri gazetecileri çağırabilirler. O zaman bana bu soruları da sorabilirler, ben de cevaplarını vermiş olurum. Madem ki ben bilmiyorum, böylece beni televizyon kanalında mahcup duruma düşürebilirler.”

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP Genel Başkanı, katıldığı bir radyo programında başkanlık teklifini eleştirirken, “Yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını… Başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka bir partinin genel başkanı, başbakan başka bir partinin genel başkanı… Asıl kavga o zaman çıkacak. Niye bunu söylemiyolar millete, neden bu anlatılmıyor millete?” diye konuşarak, başkanlık sisteminde başbakanlık kurumunun devam edeceğini sandığı izlenimi uyandırmıştı.