Kılıçdaroğlu'na 'terör' soruşturması mı geliyor: "İşte size çok somut, net bir şey"

AKP'den bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir soruşturma başlatılacağı sinyali veren ifadeler geldi.

Kılıçdaroğlu'na 'terör' soruşturması mı geliyor:

CHP’nin Ankara’dan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nü bir çok kez ‘terör’le ilişkilendiren ve tehdit dolu açıklamalarla hedefine alan AKP’den bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bir soruşturma başlatılacağı sinyali veren ifadeler geldi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılan siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerini “Marjinaller devreye girdi daha da girecek. Terörist gruplar sokağa inecek.” diyerek hedef alırken, CHP lideri için de “Kılıçdaroğlu ile CHP politikalarını ayırmak lazım. Sayın Kılıçdaroğlu’nun politikalarında terör örgütlerine bir yakınlık vardır. Terör örgütlerine yakın duran kesimlerle doğrudan ilişki içinde olduğunu biliyoruz.” diye konuştu.

AKP’ye karşı milyonların sokağa çıktığı 2013 Haziran Direnişi’ne sataşmayı da ihmal etmeyen Canikli, Kılıçdaroğlu’nu bunun üzerinden de “Gezi olaylarında sokakları terörize eden terör örgütleriyle çok yakından bağlantılı, inanılmaz destek verdiğini biliyoruz. Onlarla birlikte güvenlik güçlerine CHP yetkililerinin karşı durduğunu, taş atmak dahil hatırlayın. CHP vekillerin teröristlerin cenazelerinde nasıl gözyaşı döktükleri, ağıt yaktıkları biliniyor.” sözleriyle hedef tahtasına oturttu.

Canikli’nin sözlerinde “17-25 hadiselerinde Kılıçdaroğlu tapeleri meclisten yayınladı. Bu tapeleri kim verdi? Doğrudan FETÖ verdi.” derken, “İşte size çok somut, net bir şey.” ifadesini kullanması ise CHP liderine yönelik olası bir ‘terör’ soruşturmasının sinyali verildiği şüphesine yol açtı.