Kılıçdaroğlu ‘ülkücü işareti’ açıklaması: Ben de adalet istiyorum, o da adalet istiyor

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yürüttüğü açlık grevine dair da açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu ‘ülkücü işareti’ açıklaması: Ben de adalet istiyorum, o da adalet istiyor

Enis Berberoğlu’nun tutuklanması ardından başlatılan Adalet Yürüyüşü kapsamında İstanbul’a doğru yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu üzerinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Benim yaptığım her hareket emin olun samimi. İçten pazarlıklı bir adam değilim. Hayatım boyunca da olmadım. Neye inanıyorsam, doğrusu neyse onu yapmaya çalışıyorum. Belki tam yapamıyorum, eksiğim olabilir, yanlışım da olabilir. Ben bayram sabahı ikircikli, yapmacık bir tavır içerisine girmek istemem. Bozkurt işareti yapan birisi bana destek veriyorsa, beni alkışlıyorsa benim de ona destek vermem lazım, onu alkışlamam lazım. Ben de adalet istiyorum, o da adalet istiyor. Farklı partilerden olabiliriz ama samimi olarak bu ülkeye adaletin gelmesini istiyoruz. Siyasette eleştiri olabilir. Onlar beni ben de onları eleştiriyorum. Eleştirinin de belli bir düzeyde olması lazım. Bir ahlaki zemininin olması lazım. Her söylediğim sözün, her kurduğum cümlenin samimi olduğuna herkesin inanmasını isterim.”

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerini geri dönmek amacıyla yürüttükleri açlık grevine dair de açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, “Lütfen açlık grevini bırakın” çağrısını yineledi.

“Lütfen açlık grevini bırakın”

Lütfen açlık grevini bırakın. Toplumun büyük bir kısmı aslında sizi destekliyor. Siz sadece ve sadece uğradığınız haksızlığın giderilmesini istiyorsunuz, görevinize dönmek istiyorsunuz. Biz de destekliyoruz. Sorgusuz sualsiz görevine son verilen yüz bini aşkın kişi var. Belki bazı işlemler doğru bazı işlemler yanlış olabilir. Zaten ‘At izi it izine karıştı’ deniyor iktidar kanadından. Yapılan işlemlerin bir kısmında haksızlık olduğunu onlar da biliyorlar. Umarım kısa süre içerisinde sizin haksızlığınız giderilmiş olur. Dolayısıyla bu iki arkadaşımızın açlık grevini sonlandırmasını talep ederim, arzu ederim. Onlardan rica ediyorum, hayatınızı karartmayın. Çok ağır bir yük üstlendiniz. Çok ağır bir görev üstlendiniz. Ama artık bunu sonlandırın, hayatınıza kıymayınız diyorum.”