Kılıçdaroğlu: 'Rabia' yaparak bizi protesto edenleri yürekten selamlıyorum

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'dan başladığı "Adalet Yürüyüşü" 15. gününde devam ediyor.

Kılıçdaroğlu: 'Rabia' yaparak bizi protesto edenleri yürekten selamlıyorum

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki olarak Ankara’dan başladığı “Adalet Yürüyüşü” 15. gününde devam ediyor.

Yürüyüşünün Sakarya durağı öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Şimdi yolumuz Sakarya, ondan sonra da Kocaeli ve İstanbul” dedi. CHP lideri, yürüyüş sırasında zaman zaman AKP’lilerin yaptığı ‘Rabia’ işaretli protestolar için de “Arada bir ‘Rabia’ işareti yaparak bizi protesto ettiğini düşünen bütün Düzceli vatandaşlarıma yürekten selamlıyorum.” dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Her gün yeni şehitler geliyor, şehit haberleri geliyor. Terörsüz bir Türkiye hepimizin ortak arzusu. Terör FETÖ’den mi geliyor, PKK’dan mı geliyor, DHKP-C’den mi geliyor, kimden gelirse gelsin teröre karşı hepimizin ödünsüz bir şekilde tavır almamız lazım. Siz terörü bitirmek için ne istiyorsunuz? Her istediklerini aldılar ama bitmedi. Referandumda da “Evet oyu verin terör bitecek”, yeri göğü afişlerle donattılar. Terör bitsin diye ‘Evet’ oyu veren vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Artık, kandırılıyorsunuz, bunun düşünün. Bunların terörü bitirecekleri falan yok. Biz ülkemizde, terörün olmadığı, adaletin egemen olduğu bir ülkeyi inşa etmek istiyoruz. Bugün Düzce’den ayrılıyoruz, bize el sallayan, arada bir Rabia işareti yaparak bizi protesto ettiğini düşünen bütün Düzceli vatandaşlarıma yürekten selamlıyorum. Ben ne kadar adalet istiyorsam, benim siyasal düşüncelerimin karşısında olan vatandaşın da adalet isteme imkanı var. O nedenle onlar bizi protesto ederken biz onları alkışladık. Olumsuz bir olay oldu, onun için çok sayıda Düzceliler geldiler, özür dilediler. Onların misafirperverliğini de daha iyi bilen birisiyim. Şimdi yolumuz Sakarya, ondan sonra da Kocaeli ve İstanbul.”