Kılıçdaroğlu'ndan tartışma çağrısı: Medeni bir şekilde televizyonlara çıkalım

CHP lideri Kılıçdaroğlu AKP ve diğer siyasi parti liderlerini başkanlık teklifi için televizyonda tartışmaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu'ndan tartışma çağrısı: Medeni bir şekilde televizyonlara çıkalım

CHP lideri Kılıçdaroğlu nisan ayında yapılması planlanan referandum öncesinde AKP ve diğer siyasi parti liderlerini başkanlık teklifine ilişkin televizyonda tartışmaya çağırdı.

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, başkanlık teklifine ilişkin çağrıda bulunarak “Niye bunu milletin önüne getiriyorsunuz? Arzu ettikleri bir televizyon kanalında, siyasi parti liderleri bir araya gelsinler tartışalım. Medeni bir şekilde televizyonlara çıkalım, bu değişikliğin Türkiye’nin lehine mi aleyhine mi olduğunu tartışalım.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:

Tartışma çağrısı

15 yıldır iktidarlar, başbakan, bakanlar kendilerinden. Arzu edip de çıkaramadıkları bir karar var mı, hayır. Başbakanlığı kaldırıyorlar, bakanları da bitiriyorlar. Bunlar neyi eksik yaptılar? Sayın Binali Yıldırım’a soruyorum cevap yok, Sayın Bahçeli’ye de soruyorum cevap yok. AKP’liye soruyorum, ondan da cevap yok. Niye bunu milletin önüne getiriyorsunuz? Arzu ettikleri bir televizyon kanalında, siyasi parti liderleri bir araya gelsinler tartışalım. Medeni bir şekilde televizyonlara çıkalım, bu değişikliğin Türkiye’nin lehine mi aleyhine mi olduğunu tartışalım.

“Hem vali hem il başkanı”

Diyorlar ki, ‘Bu değişiklikle çift başlılığı kaldıracağız’. Devlette çift başlılık olmaz. Yaptıkları çift başlılığı anayasal hale getirmek. Ne olacak, hem başkan, hem partinin genel başkanı, tarafsız, hem taraflı. Başkanı kim temsil edecek, vali ve partisinin il başkanı. Bu anlattıklarım doğru değildir diyorlarsa çıkıp söylesinler. Bununla da yetinmiyorlar, ‘Sen devletin yapısını ve işleyişini değiştirebilirsin’ diyorlar. Bir kararname ile bakanlıkları kapatacak. Bu kadar yetkiyi bir kişiye verirseniz, yarın Türkiye’yi bir maceranın içine sürüklemiş olursunuz. ‘Bu yetkiler yoktu’ diyemiyorlar.

“Son örneği Hitler”

Tek adam rejiminin son örneği Hitler’dir. Ben bunları anlattığım zaman, milletin kafası karşıyor diyorlar. Hiç kimse endişe etmesin, Kılıçdaroğlu söylerse doğruyu söyleyecek. Ben anlatmak zorundayım, onlar da desinler ki, ‘Kılıçdaroğlu’nun şu sözü yanlış’. Ama diyemiyorlar.