Kılıçdaroğlu: Evet sokağa çıkacağız ama hangi sokağa?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu: Evet sokağa çıkacağız ama hangi sokağa?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz iki gün içerisinde “Derin Tarih” adlı programda ve Nur Cemaati’nin “Okuyucular” grubuna bağlı Hasan Akar adlı kişi tarafından Atatürk ve Afet İnan’a edilen hakaretlere ilişkin “Afet İnan’ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve annesini karalamalarını içime sindiremiyorum. Bunu yapanlar insan değildir. Hain sözcüğü bile yetmez bunlar için. Hain desem hain değil. Onuru ve şerefi yoksun olanlara insan denmez.” ifadelerini kullandı.

CHP lideri, 16 Nisan şaibeli referandumu sonrası partisine yapılan sokağa çıkmama eleştirileri için de “Evet sokağa çıkacağız. Ama hangi sokağa çıkacağız? Sokak sokak gezeceğiz, herkesin elini sıkacağız” diye yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından bazı başlıklar şöyle:

“YSK’daki çete bir daha şikayet etsin”

Hayır çıktığını görünce YSK’daki çete millete kumpas kurdu. Suç duyurusunda bulunuyorlar. Sanıyorlar ki korkacağız. Kim olursanız olun nereden gelirseniz gelin bunun hesabını soracağız. Bu kişiler bir daha şikayet etsinler. Onurlarını satan hakime hakim denmez, şerefini satan hakime hakim denmez, onursuz adam denir.

Şimdi bir şey yapıyorlar; YSK’daki çete olgusunu yargının bütün aşamalarına taşımak istiyorlar. Bir hakim bir savcı diyelim ki seçime girecek görevinden istifa eder seçime girer. Ama hakim savcı istifa edip seçime girerse görevine geri dönemez çünkü siyasi kimliği ortaya çıkmıştır.

“841 kişi bekliyor”

Bir kişi hapisteyse sağlık sorunu varsa inancına, siyasi görüşüne bakmaksızın tahliye edilmesi lazım. Büyükşehir Belediye Başkanımızın yakını (Ömer Faruk Kavurmacı)  hasta diye doktordan rapor alıyor ve tahliye edildi. Niçin tahliye edildi diye sormuyorum aynı pozisyonda olanlar niye tahliye edilmiyor onu soruyorum. Şu anda ağır hastalığı olan 841 kişi bekliyor niye bunlar tahliye edilmiyor? Hasta olan ve tahliye edilmeyen bu nedenle ölen kişi sayısı 451. Bu mudur ahlak, vicdan?

“Türkiye uçacaktı domates uçtu”

Biliyorsunuz bir referandum sürecinden geçtik. Türkiye’yi uçuracaklardı. Bunların havuz medyasını izlediğiniz zaman da dünyadan habersiz vatandaş da diyor ki, ‘Herhalde Türkiye dünyada da birinci.’ Bakın domatesi anlatıyorum. Domates uçtu. Neden bu domates 10 lira bu et 44 lira? Türkiye’yi uçuracaklardı, domates uçtu. Domates neden 10 lira?

“Sokağa çıkacağız ama…”

Her CHP’liden, ‘hayır’ diyen her vatandaştan açık ve net ricamdır. Evet sokağa çıkacağız ama hangi sokağa? Bütün evlere, bütün fabrikalara, bütün insanlara gideceğiz. Tokalaşacağız, demokrasiyi savunacağız.